ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

3ος γύρος: Έσπασε την κακή παράδοση η Τσέλσι

Στα τελευταία επτά από τα οκτώ παιχνίδια που είχε οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι, η Τσέλσι είχε ηττηθεί. Την Τετάρτη, όμως, η αρνητική αυτή παράδοση έσπασε και οι "μπλε" πανηγύρισαν την πρόκριση επί της σκληροτράχηλης Φούλαμ.

3ος γύρος: Έσπασε την κακή παράδοση η Τσέλσι

Οι “κότατζερς” είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Φράι κέρδισε πέναλτι από τον Άλεξ (αποβλήθηκε ο Βραζιλιάνος), όμως ο Κασάμι την έχασε, αφού ο Τέρνμπουλ τον νίκησε.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στην κανονική διάρκεια και την παράταση, με συνέπεια να λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μία ευκαιρία για να προκριθούν, αφού ο Λάμπαρντ αστόχησε στο πρώτο πέναλτι, όμως οι Ντεμπελέ και Ρουίς δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Η εκτέλεση του τελευταίου, μάλιστα, ήταν… περιπετειώδης αφού η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και βρήκε στην τελική γραμμή της εστίας. Ο διαιτητής έκρινε ότι δεν πέρασε τη γραμμή και… το τελικό αποτέλεσμα έγραψε 4-3 υπέρ της Τσέλσι.

Αντίθετα με τους “μπλε”, πολύ πιο εύκολα πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση η Λίβερπουλ, που επικράτησε 2-1 της Μπράιτον στο “Φάλμερ”.

Οι “ρεντς” ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ματς και αφού σημάδεψαν δύο φορές τα αντίπαλα δοκάρια (με σουτ των Μπέλαμι και Σπίρινγκ) πήραν το προβάδισμα στο 7′ με κοντινό πλασέ του Μπέλαμι, έπειτα από ασίστ του Σουάρες. Στο 81′ το σκορ έγινε 2-0 με τέρμα του Κάουτ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Το μόνο που κατάφερε η Μπράιτον ήταν να μειώσει στο 90′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαρνς (το κέρδισε ο Ροντρίγκες από τον Κάραγκερ).

Το αξιοσημείωτο του αγώνα ήταν η επιστροφή του Στίβεν Τζέραρντ μετά από μισό χρόνο απουσίας λόγω του τραυματισμού του. Ο Άγγλος μέσος αγωνίστηκε για περίπου 15 λεπτά.

Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά για να επιστρέψει στις νίκες και να πάρει η Μάντσεστερ Σίτι το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του αγγλικού Λιγκ Καπ, επί της Μπέρμιγχαμ.

Οι “πολίτες” προηγήθηκαν στο 17′ με δυνατό διαγώνιο σουτ του Χάργκριβς και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 38′ με δεξί πλασέ του Μπαλοτέλι στην κίνηση.

Με ήρωα τον Φελαϊνί και “χρυσό” σκόρερ τον Φιλ Νέβιλ στο 13ο λεπτό της παράτασης, η Έβερτον ξεπέρασε το εμπόδιο της Γουέστ Μπρομ.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 57′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρουντ, όμως αυτός που είπε την τελευταία λέξη ήταν ο Φελαϊνί, ο οποίος ισοφάρισε ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση των 90′.

Στη διαδικασία της παράτασης, η Έβερτον σκόραρε με τον Νέβιλ και πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Μπράιτον – Λίβερπουλ 1-2 (90′ πεν. Μπαρνς / 7′ Μπέλαμι, 81′ Κάουτ)

Κάρντιφ – Λέστερ 7-6 πεν. (2-2 κ.α. 33′ Κάουι, 82′ Ζεστέντ / 40′ Χάουαρντ, 66′ Ντάιερ)

Τσέλσι – Φούλαμ 4-3 πεν. (0-0 κ.α.)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρμιγχαμ 2-0 (17′ Χάργκριβς, 38′ Μπαλοτέλι)

Σαουθάμπντον – Πρέστον 2-1 (27′ Χούιφελντ, 66′ Λαλάνα / 52′ Μπάρτον)

Έβερτον – Γουέστ Μπρομ 2-1 παρ. (89′ Φελαϊνί, 103′ Νέβιλ / 57′ πεν. Μπρουντ)

*** Διαβάστε εδώ για τα παιχνίδια της Τρίτης (20/09).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK