Πικρό “αντίο” από Ράμος, πάτησαν χορτάρι Ντιαρά και Νίστελροϊ
H σχέση του Χουάντε Ράμος με τη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκληρώθηκε άδοξα, αφού ο Ισπανός τεχνικός δεν μπόρεσε να κρατήσει τη «βασίλισσα» στο πλατύσκαλο του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο πρώην προπονητής της Τότεναμ αποφάσισε να εκφράσει τις ευχαριστίες, αλλά και τη λύπη του για το γεγονός ότι φεύγει από την ομάδα, μέσω γράμματος που φιλοξενήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.
Το γράμμα αναφέρει:
«Είναι καιρός να πούμε αντίο ως την επόμενη φορά. Ήταν μία ενθουσιώδης και έντονη περιπέτεια, γεμάτη από σκληρή δουλειά. Θα αποδεχόμουν ξανά την πρόκληση, ακόμα και με τα μάτια κλειστά. Δέχθηκα να προπονήσω τη Ρεάλ Μαδρίτης για έξι μήνες γνωρίζοντας την πρόκληση και την κατάσταση που βρήκα στην ομάδα. Έπρεπε να διορθώσουμε μία σειρά από άσχημα αποτελέσματα. Η ομάδα ήταν 5η στη βαθμολογία, αλλά μου αρέσουν οι δύσκολες προκλήσεις και γι’ αυτό δεν ζήτησα συμβόλαιο υπό διαφορετικούς όρους. Μπήκα σε μία ομάδα με επαγγελματίες, μαζί πιστέψαμε και κάναμε και άλλους να πιστέψουν ότι το πρωτάθλημα ήταν πιθανό.
Υπήρξαν έξι μήνες έντονης δουλειάς, αλλά πέρασα εξαιρετικά. Επίσης έτυχα την απόλυτης συνεργασίας των επαγγελματιών του συλλόγου. Μαζί δημιουργήσαμε μία νοοτροπία νικητή, που συνοδεύτηκε από εξαιρετικά σερί αποτελεσμάτων. Δημιουργήσαμε ενθουσιασμό ανάμεσα στους οπαδούς. Βρήκαμε τους εαυτούς μας απέναντι σε έναν καλύτερο αντίπαλο. Προσπαθήσαμε και δώσαμε τα πάντα, αλλά δεν ήταν γραφτό. Έχω καθαρή τη συνείδηση μου. Η ομάδα τερμάτισε 2η και προκρίθηκε για το Τσάμπιονς Λιγκ πολύ νωρίτερα απ’ ότι σκεφτόμουν ως πιθανό. Θέλω να ευχαριστήσω όσους εμπιστεύτηκαν τη δουλειά μου. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Βιθέντε Μπολούντα για την υποστήριξη του. Και στους συνεργάτες μου, που βοήθησαν καθημερινά.
Πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς για τις ευγενικές καρδιές τους. Η ομάδα δεν θα έφθανε εκεί που πήγε χωρίς τη βοήθεια τους. Νιώθω ευγνώμονας για την οικογένεια των Μαδριλένων. Προς όλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που μοιράστηκαν προσωπικά τα συναισθήματα τους μαζί μου και αυτούς που έστειλαν μηνύματα στην προσωπική μου ιστοσελίδα.
Θα ήθελα να μείνω προπονητής στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι λογικό συναίσθημα. Νιώθω ικανός, σύμφωνα με τα τεχνικά προσόντα, την εμπειρία, τους κερδισμένους τίτλους, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα ότι τα νέα σχέδια φέρνουν νέες ιδέες και νέους επαγγελματίες. Καταλαβαίνω πως η εικόνα μου έχει να κάνει με ένα στάδιο που έχει τελειώσει. Έύχομαι σε όλο το επιτελείο τα καλύτερα, γιατί αυτό είναι το καλύτερο για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κανείς δεν γνωρίζει αν το πεπρωμένο θα μας φέρει ξανά μαζί. Ήταν μία γοητευτική περιπέτεια».
Στις προπονήσεις Φαν Νίστελροϊ και Ντιαρά
Οι Μαχαμαντού Ντιαρά και Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ ήταν οι άτυχοι της εφετινής χρονιάς για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αμφότεροι έμειναν εκτός δράσης λόγω σοβαρών τραυματισμών, αλλά την Τετάρτη (03/06) έκαναν τρέξιμο στο προπονητήριο των «μερένγκες» και έχουν θέσει ως στόχο να είναι απόλυτα έτοιμοι στην έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά.
Ο Ολλανδός είναι εκτός δράσης λόγω ενός προβλήματος στο δεξί γόνατο, το οποίο αποκόμισε σε έναν αγώνα με τη Γιουβέντους στις 5 Νοεμβρίου. Η αρθροσκόπηση στην οποία επεβλήθη έκρινε αναγκαίο το νυστέρι, με αποτέλεσμα ο έμπειρος επιθετικός να χάσει όλη την υπόλοιπη χρονιά.
Ένα μήνα πριν ο Μαχαμαντού Ντιαρά είχε τραυματιστεί σε αγώνα της εθνικής ομάδας του Μάλι. Τα πράγματα δεν έδειχναν τόσο σοβαρό για τον πρώην άσο της Λιόν, ωστόσο το Δεκέμβριο πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και δεν συμμετείχε σε άλλο αγώνα των Μαδριλένων, τη χρονιά που πέρασε.
Τώρα, αμφότεροι οι παίκτες βάζουν πλώρη για τη νέα χρονιά, με τον «φρέσκο» στην ομάδα, Μανουέλ Πελεγκρίνι, να τους περιμένει για να καταστρώσει τα πλάνα του για την επιστροφή των Μαδριλένων στην κορυφή.