22η αγ.: Όσκαρ αποτελεσματικότητας η Μπενφίκα
Η Μπενφίκα εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τα αμυντικά κενά της Ζιλ Βισέντε και μέσα σε λίγα λεπτά πιστοποίησε την επιστροφή της στην κορυφή της 1 Liga με τελικό σκορ 5-0.
Μέσα σε 22 λεπτά η ομάδα της Λισαβόνας πέτυχε ό,τι δεν πέτυχε σε 90 κόντρα στην Μπορντό την περασμένη Πέμπτη. Στο 12′ ο Αντριάνο δεν αντέδρασε σωστά στην προσπάθεια του Μάξι Περέιρα και το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους, ενώ στο 22′ ο Σάλβιο διπλασίασε τα τέρματά τους. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 33ο λεπτό όταν ο Λορέντσο Μελγαρέχο έγινε αποδέκτης μιας σέντρας του Όλα Γιον και από κοντά έγραψε το 3-0.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ζοάο Βιλέλα σημάδεψε το δοκάρι του Αρτούρ, αλλά η συνέχεια ανήκε και πάλι στην Μπενφίκα. Στο 65ο λεπτό ο Λίμα διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων (μετά από νέα ασίστ του Όλα Γιον), ενώ στις καθυστερήσεις, ο Νικολάς Γκαϊτάν δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 5-0 με προβολή σε κενή εστία.
Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
(4′ Μάικον, 14′ πέν. Μαρτίνες)
Μπράγκα – Μαρίτιμο 2-0
(41′ Βιάνα, 91′ Άλαν)
Ακαντέμικα – Σπόρτινγκ 1-1
(26′ πέν. Εντουάρντο / 78′ Φαν Βολφσβίνκελ)
Μορεϊρένσε – Ολιανένσε 1-1
(29′ πέν. Πεσόα / 93′ Σόουζα)
Νασιονάλ – Ρίο Άβε 1-1
(21′ πέν. Κλαουντεμίρ / 72′ πέν. Χασάν)
Πάσος Φερέιρα – Μπέιρα Μαρ 1-1
(91′ πέν. Χοσέ / 13′ Ριμπέιρο)
Μπενφίκα – Ζιλ Βισέντε 5-0
(12′ Μάξι, 22′ Σάλβιο, 33′ Μελγαρέχο, 65′ Λίμα, 93′ Γκαϊτάν)
Δευτέρα 11 Μαρτίου
Σετούμπαλ – Γκιμαράες (22:00)
Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου