Τριγλία Ραφήνας – ΑΕΚ 0-2
Ο Πλατέλλας μόλις στο 4ο λεπτό και ο Ντακόλ στο 22ο "καθάρισαν" για την ΑΕΚ που πήρε τη νίκη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τριγλία Ραφήνας (2-0) για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Πρώτος σκόρερ των "κιτρινόμαυρων" την εφετινή σεζόν ο Βραζιλιάνος.
Η εικόνα του αγώνα
Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια, η ΑΕΚ μπήκε σοβαρά στο γήπεδο και έδειξε διατεθειμένη να επιτεθεί από το πρώτο λεπτό, να πιέσει και να καθαρίσει γρήγορα το ματς. Εν πολλοίς το κατάφερε, αφού στο 22′ το σκορ ήταν ήδη στο 0-2.
Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 4′, έπειτα από βαθιά μπαλιά του Σταθάκη και ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, με τον Πλατέλλα να μπαίνει στην περιοχή και με ωραίο πλασέ να σημειώνει το 0-1. H AEΚ συνέχισε να πιέζει, είχε ένα δυνατό μακρινό σουτ του Πόποβιτς στο 16′ με τον Αφουξενίδη να εξουδετερώνει και στο 22′ έγινε το 0-2: ήταν μια όμορφη μπαλιά του Ανάκογλου που βρήκε τον Πλατέλλα μέσα στην περιοχή, εκείνος στόπαρε ωραία, γύρισε στον Ντακόλ που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να “εκτελέσει” τον γκολκίπερ της Τριγλίας.
Η συνέχεια περιελάμβανε τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο και την ΑΕΚ να κυριαρχεί στο ματς και να δημιουργεί κατά διαστήματα ορισμένες αξιόλογες στιγμές, με πρωταγωνιστές του συνήθεις υπόπτους Πλατέλλα, Πόποβιτς και Ντακόλ.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης (48′) λίγο έλειψε να γίνει το 0-3, με τον Πόποβιτς να βρίσκεται σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά να προτιμά να τελειώσει μόνος του τη φάση (αντί να πασάρει στον Ντακόλ) και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ!
Από το 53′ που ο Σταμπέλος έκανε μια ωραία σέντρα με τον Βούρα να μπλοκάρει πρωτού ο Μάντζης γίνει απειλητικός, η Τριγλία άρχισε να γίνεται πιο απειλητική και να ισορροπεί σιγά σιγά το ματς παίζοντας πιο επιθετικά και οργανωμένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει αρκετές φορές ο Δέλλας από τα ρούχα του και να βάλει τις φωνές στους παίκτες.
Κορυφαία στιγμή για την ομάδα της Ραφήνας το δοκάρι με τον Μπαντούνα στο 89′ έπειτα από τραγικό λάθος του Τσουμάγκα που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ ωστόσο θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Ντακόλ στο 75′, που πέρασε και τον Αφουξενίδη, αλλά ο Τόσκας έδιωξε πάνω στη γραμμή!
Το ματς ολοκληρώθηκε όπως είχε διαμορφωθεί από το 22′ και άλλο ένα “τρίποντο” στη συγκομιδή της ΑΕΚ ήρθε χωρίς να ιδιαίτερο ιδρώτα.
Σχόλιο
Πάει και η κατάρα του… Μενιδίου! Μετά την ήττα από τη Θύελλα Ραφήνας και την ισοπαλία με τον Αστέρα Βάρης στο ίδιο γήπεδο, η ΑΕΚ νίκησε στο Μενίδι, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Τριγλία. Με όρεξη να καθαρίσει το ματς νωρίς κατέβηκαν οι “κιτρινόμαυροι”, το έκαναν και μετά η όρεξη πήγε… περίπατο. Για την ΑΕΚ τα ματς είναι διαδικαστικά από εδώ και πέρα και καλώς ή κακώς χρησιμεύουν μόνο για δοκιμές ώστε να κρίνει ο Δέλλας ποιους θα κρατήσει για του χρόνου. Αυτός βέβαια είναι ένας σημαντικός λόγος για τους παίκτες να τα δίνουν όλα. Ένα μπράβο αξίζει και στην αξιόμαχη Τριγλία που δεν είχε τίποτα να χάσει και στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι είναι μια ομάδα με ταλαντούχους παίκτες.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΤΡΙΓΛΙΑ ΡΑΦΗΝΑΣ: Αφουξενίδης, Στρόμπουλος (81′ Μπαντούνας), Τόσκας, Σβάρνας, Τσέπας, Σκαφίδας, Τσιτοφώτος (61′ Μουμουλάκης), Γκίκας, Σταμπέλος, Μάτζης, Ζέκιο (84′ Αδαμόπουλος).
AEK: Boύρας, Γεωργέας, Τσιρίλο, Σταθάκης, Πεταυράκης (85′ Τσουμάγκας), Ρόβας, Κορδέρο, Πλατέλλας, Πόποβιτς (75′ Γροντής), Ανάκογλου, Ντακόλ.