ΜΠΑΣΚΕΤ

Επέστρεψε η Εθνική. Γιαννάκης: “Να χαρούμε ό,τι ζήσαμε”

Ο όγκος του κόσμου δεν είχε καμία σχέση με την επιστροφή από το Βελιγράδι και την Ιαπωνία. Ούτε το μέγα πλήθος των δημοσιογράφων. Το μοναδικό πράγμα που αντίκρισαν στο αεροδρόμιο οι διεθνείς μας κατά την άφιξή τους από την Ισπανία το απόγευμα της Δευτέρας, ήταν ένα πανό που έγραφε: "Στις καρδιές μας πάντα πρώτοι. Πεκίνο ερχόμαστε".

Επέστρεψε η Εθνική. Γιαννάκης: “Να χαρούμε ό,τι ζήσαμε”
Ο όγκος του κόσμου δεν είχε καμία σχέση με την επιστροφή από το Βελιγράδι και την Ιαπωνία. Ούτε το μέγα πλήθος των δημοσιογράφων. Το μοναδικό πράγμα που αντίκρισαν στο αεροδρόμιο οι διεθνείς μας κατά την άφιξή τους από την Ισπανία το απόγευμα της Δευτέρας, ήταν ένα πανό που έγραφε:
“Στις καρδιές μας πάντα πρώτοι. Πεκίνο ερχόμαστε”.

Η απογοήτευση για την αποτυχία κατάκτησης ενός μεταλλίου ήταν εμφανής στα πρόσωπα των παικτών και του Παναγιώτη Γιαννάκη. Οπως εμφανής ήταν και η υπερηφάνεια για όσα κατάφεραν στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

“Προέχει να χαρούμε ό,τι ζήσαμε. Φιλοσοφία μου αποτελούσε πάντα να απολαμβάνω κάθε στιγμή. Όσο βαριά και να είναι τα συναισθήματα λόγω των προσοδκιών που υπάρχουν, πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να προσφέρεις. Η αγάπη μου για την Εθνική παραμένει δεδομένη”, τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

* Με το που εμφανίστηκε η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τα φλας άστραψαν. Απαντες έσπευσαν να βγάλουν μια φωτογραφία με τους διεθνείς και τον Γιαννάκη και να αποσπάσουν ένα αυτόγραφο.

* Τα μέλη της Εθνικής δεν θα έχουν τον χρόνο να ξεκουραστούν, τουλάχιστον την Δευτέρα, αφού αναχώρησαν αμέσως για τη Λαμία προκειμένου να προλάβουν το φιλανθρωπικού χαρακτήρα παιχνίδι που θα διεξαχθεί για τους πυροπαθείς.

“Πήραμε πολλά πράγματα από αυτό το Ευρωμπάσκετ, όπως γίνεται σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Για παράδειγμα τα πέντε τελευταία λεπτά του αγώνα με την Σλοβενία είναι μία πολύ χρήσιμη εμπειρία και μία μεγάλη στιγμή. Αγωνιστήκαμε κόντρα σε μεγάλες ομάδες και πήραμε σημαντικά μαθήματα. Εχουμε και την ποιότητα και την ικανότητα να ελπίζουμε ότι θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον”, πρόσθεσε.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε λόγο και για το πρόγραμμα της FIBA, το οποίο έχει προκαλέσει ουκ ολίγες αντιδράσεις από τις ομάδες: “Πρέπει να βγάλουν ένα πρόγραμμα με σκοπό να δοθεί χρόνος στους πρωταγωνιστές του αθλήματος, που είναι οι παίκτες. Υπάρχουν ομάδες που διαθέτουν τους ίδιους παίκτες στο ρόστερ τους και φυσιολογικά υπάρχει πίεση, κούραση τόσο σωματική όσο και πνευματική. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι φορείς που ασχολούνται με το μπάσκετ ότι πρέπει να επικοινωνούν και να συνεργάζονται μεταξύ τους, αντί να μαλώνουν. Πρέπει να βγει ένα πρόγραμμα, ούτως ώστε οι παίκτες να έχουν αρκετό χρόνο ξεκούρασης”.

Δηλώσεις στο “Ελ.Βενιζέλος” έκανε και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά, πως δεν υπάρχει θέμα προπονητη: “Επαναλαμβάνω, θέμα Γιαννάκη δεν τέθηκε ποτέ για την Ελληνική Ομοσπονδία. Η πορεία μας στο Ευρωμπάσκετ δεν είναι ούτε επιτυχία ούτε αποτυχία. Πετύχαμε τον δεύτερο στόχο που είχαμε θέσει και ήταν η πρόκριση στο προολυμπιακό”.

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για την απουσία της πολιτείας στην άφιξη της Εθνικής: “Αν είχαμε κερδίσει την Κυριακή, οι παρόντες θα ήταν περισσότεροι από τους απόντες”.

Από την πλευρά των παικτών, ο Γιάννης Μπουρούσης είπε: “Δεν παίξαμε τόσο καλά όπως στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, αφήσαμε όμως πίσω μας μεγάλες δυνάμεις και από αυτή την άποψη είναι καλή η 4η θέση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να περάσουμε πλέον στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK