ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπλατ: “Πρόκληση ο Ολυμπιακός”

Ως πρόκληση χαρακτήρισε την εκτός έδρας δοκιμασία με τον Ολυμπιακό ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής.

Μπλατ: “Πρόκληση ο Ολυμπιακός”

Αναλυτικά, ο προπονητής του Αρη τόνισε: « Αυτή η χρονική περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη για μας. Το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο από δύσκολους αγώνες και πολλοί από αυτούς είναι εκτός έδρας. Θα πρέπει να βρούμε σωματικές και πνευματικές δυνάμεις για να αντεπεξέλθουμε. Είναι μια πρόκληση για μας και οφείλουμε να βρούμε τις λύσεις, γιατί πρόκειται για μία κατάσταση που θα μας απασχολήσει και για τις ερχόμενες έξι εβδομάδες».

« Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και την σέβομαι πάρα πολύ. Στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, πριν από δέκα μέρες, είχαμε πιάσει σπουδαία απόδοση, αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα για να είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Στο Κύπελλο τους είχαμε αιφνιδιάσει με το γρήγορο ρυθμό μας, αλλά στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που παίζει γρήγορα. Είναι πρώτη στο σκοράρισμα στο ελληνικό πρωτάθλημα και μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Θα πρέπει να μελετήσουμε με προσοχή τα δεδομένα, για να δούμε αν μας εξυπηρετεί να ακολουθήσουμε γρήγορο ή πιο αργό τέμπο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να παίξουμε με στιλ νίκης, να κατέβουμε για τη νίκη».

«Μας λείπει η σταθερότητα σε κάποια κομμάτια, πράγμα που είναι αναμενόμενο και χαρακτηριστικό για μία ομάδα που έχει νέο προπονητή. Χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά χρειαζόμαστε επίσης να καταλάβουμε καλύτερα πώς θα ‘διαβάζουμε’ πιο αποτελεσματικά κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι που αφορά πρώτον απ’ όλους εμένα. Μετά τον αγώνα με την Μπανταλόνα ανέλαβα την ευθύνη για το κακό πρώτο δεκάλεπτο που κάναμε, επειδή είναι δική μου δουλειά να καταλάβω ποιοι ακριβώς είναι οι παίκτες μου και ποιους συνδυασμούς πρέπει να χρησιμοποιώ, ώστε να αξιοποιώ με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ