ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

6η αγ.: Περίπατος της Μπαρτσελόνα με Σοσιεδάδ

Ο Νεϊμάρ έκανε σεφτέ στα γκολ, η Μπαρτσελόνα δίδαξε... τίκι τάκα ανά διαστήματα και η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν κατάφερε παρά να υποταχθεί με το... τιμητικό 4-1 στο "Καμπ Νόου" για την 6η αγωνιστική της Primera Division. Το απόλυτο νικών μαζί με τους "μπλαουγκράνα" διατηρεί κι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία με 2 γκολ του Ντιέγο Κόστα νίκησε 2-1 την Οσασούνα.

6η αγ.: Περίπατος της Μπαρτσελόνα με Σοσιεδάδ

Η Μπαρτσελόνα παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, έφτασε σε άνετη νίκη με 4-1 στο “Καμπ Νόου” των 70.000 φιλάθλων και διατηρείται επικεφαλής του πίνακα της βαθμολογίας. Στο 67ο δευτερόλεπτο, ο Χάρις Σεφέροβιτς είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους. Οκτώ λεπτά αργότερα, το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα. Η οποία είχε χάσει και ευκαιρίες μέχρι εκείνο το σημείο. Οι Καταλανοί ξεσπάθωσαν μετά από το δοκάρι των Βάσκων και ξεδίπλωσαν όλη τη χάρη του τίκι τάκα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 5ο λεπτό, μάλιστα, ο Νεϊμάρ άνοιξε επίσημα λογαριασμό τερμάτων με τους “μπλαουγκράνα” και 3 λεπτά αργότερα ο αρχισκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, Λιονέλ Μέσι, προσέθετε ακόμα ένα στη… συλλογή του, η οποία αριθμεί 350 τέτοια σε 428 επίσημα και φιλικά παιχνίδια.

Με 818 πάσες και 67% κατοχή μπάλας, το παιχνίδι ήταν όσο μονόπλευρο υποδεικνύουν τα στατιστικά. Ο Μέσι έχανε μοναδικές ευκαιρίες (είχε και δοκάρι), όπως και αρκετοί ακόμα “μπλαουγκράνα”, που θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν το σκορ σε δυσθεώρητα ύψη. Τη… δουλειά, τελικά την έκαναν δύο αμυντικογενείς παίκτες, ο Σέρχιο Μπουσκέτς και ο Μαρκ Μπάρτρα. Ο τελευταίος αντικατέστησε στο πρώτο ημίχρονο τον τραυματία Χαβιέρ Μαστσεράνο, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο από προβολή του… πρώτου. Αυτό μαζί με ακόμα ένα γκολ που δέχθηκε η Μπαρτσελόνα (Αλμπέρτο ντε λα Μπέγια) ήταν τα μοναδικά “μελανά” σημεία στο παιχνίδι που σηματοδότησε το 6 στα 6, ισοφαρίζοντας την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία του συλλόγου.

Μπαρτσελόνα (4-1-2-3): Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο (34′ Μπάρτρα), Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Αλέξις, Μέσι (81′ Ρομπέρτο), Νεϊμάρ (74′ Πέδρο)

Ρεάλ Σοσιεδάδ (4-2-3-1): Μπράβο, Εστράδα (46′ Ανσοτέγι), Κανταμούρο, Μαρτίνεθ, Ντε λα Μπέγια, Μπεργκάρα, Ρος (77′ Πάρδο), Σανγκάλι, Πριέτο (20′ Αγκιρέτσε), Γκριεζμάν, Σεφέροβιτς

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, πάντως, δεν αφήνει τους Καταλανούς σε ησυχία. Οι “ροχιμπλάνκος” ξεπέρασαν και το δικό τους εμπόδιομ την Οσασούνα με 2-1, και έκαναν το 6 στα 6, παραμένοντας ισόβαθμοι με την Μπαρτσελόνα, έστω κι αν υστερούν στη διαφορά τερμάτων. Ο Ντιέγο Κόστα παραμένει σε οργιώδη φόρμα και αναπληρώνει επάξια το κενό του Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο Βραζιλιάνος ήταν πάντοτε σε θέση βολής και σε 2 περιπτώσεις στο 1ο ημίχρονο βρήκε τον δρόμο προς δίχτυα των Βάσκων, βάζοντας τους γηπεδούχους σε ρόλο οδηγού στο ματς.

Η Οσασούνα, η οποία φέτος έχει αρχίσει απογοητευτικά, προέβαλε σθεναρή αντίσταση και μάλιστα μείωσε το σκορ με τον Οριόλ Ριέρα στο 42′, από την 31η ασίστ του αρχηγού Πάτσι Πουνιάλ στο 400ό παιχνίδι του στην Primera Division. Παρ’ όλα αυτά, ο έλεγχος του αγώνα ήταν υπόθεση των παικτών του Ντιέγο Σιμεόνε, οι οποίοι έφτασαν πιο κοντά από τους αντιπάλους τους στο γκολ. Αν και δεν το πέτυχαν, κράτησαν τη νίκη και έφτασαν τους 18 βαθμούς.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Ινσούα, Τουράν, Σουάρεθ (46′ Γκάμπι), Τιάγο, Κόκε (77′ Ροδρίγκες), Μπαπτιστάο (63′ Βίγια), Κόστα

Οσασούνα (4-2-3-1): Αντρές, Μπερτράν, Λοτιέ, Αρίμπας, Νταμιά, Πουνιάλ (68′ Νούνιεθ), Λου (82′ Λόλο), Σίσι, Σίλβα, Αρμεντέρος, Ριέρα (77′ Ομού)

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Λιονέλ Μέσει έχει σημειώσει 41 γκολ κι έχει μοιράσει 19 ασίστ σε 43 επίσημα ματς που έχει δώσει με την Μπαρτσελόνα τον Σεπτέμβριο.

# Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει κάνει το 6 στα 6 άλλες 2 φορές στο παρελθόν, το 1964-1965 και το 1991-1992.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

21:00 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-1

(5′ Νεϊμάρ, 8′ Μέσι, 23′ Μπουσκέτς, 77′ Μπάρτρα – 64′ Ντε λα Μπέγια)

21:00 Λεβάντε – Βαγιαδολίδ 1-1

(36′ Μπαμπά – 42′ Γκέρα)

23:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Οσασούνα 2-1

(18′, 25′ Κόστα – 42′ Ριέρα)

23:00 Μάλαγα – Αλμερία 2-0

(68′ Τισόνε, 90+1′ Πορτίγιο)

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

21:00 Γρανάδα – Βαλένθια

21:00 Σεβίλλη – Ράγιο Βαγεκάνο

23:00 Έλτσε – Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

21:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπέτις

23:00 Χετάφε – Θέλτα

23:00 Βιγιαρεάλ – Εσπανιόλ

Οι συνθέσεις των υπολοίπων αγώνων

Λεβάντε (4-2-3-1): Νάβας, Λελ, Βύντρα, Ναβάρο, Χουανφράν, Πίντο, Ντιοπ, Τσουμέτρα (68′ Ρίος), Ίβανσιτς (56′ Μπαράλ), Γκαρθία, Μπαμπά (73′ Νονγκ)

Βαγιαδολίδ (4-2-3-1): Μαρίνιο, Ρουκάβινα, Ρουέδα, Πένια, Μπερζντίς, Σάστρε, Μπαράχα, Έμπερτ, Οσόριο (57′ Ρόσι), Ομάρ (59′ Ραμά), Γκέρα (71′ Μανούτσο)

Μάλαγα (4-2-3-1): Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Σάντσεθ, Ανχελέρι, Αντούνες, Ντάρντερ, Τισόνε, Πορτίγιο, Άντερσον (80′ Καμάτσο), Ντούντα (84′ Ελισέου), Ελ Χαμνταουί (73′ Σάντα Κρους)

Αλμερία (4-2-3-1): Εστέμπαν, Νέλσον, Πεγεράνο, Τρουχίγιο, Ντουμπαρμπιέρ, Τέμπαρ, Βέρθα, Βιδάλ (73′ Κορόνα), Σοριάνο (72′ Ντίαθ), Σούσο (64′ Μπαρμπόσα), Ρόδρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ