Μία ακόμα μάχη για τον Ολυμπιακό
Έχοντας μέχρι στιγμής απολογισμό 1 νίκη-2 ήττες, ο Ολυμπιακός καλείται την Τετάρτη (03/02, 19:00) κόντρα στην Παρτιζάν στο «Π. Καπαγέρωφ» να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στην προημιτελική φάση της Euroleague μέσω της 2ης θέσης του Γ΄ ομίλου.
Οι Σέρβοι ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς άγχος, αφού έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρωτιά αλλά αυτό τους κάνει και πιο επικίνδυνους. Όπως επισημαίνουν όμως οι Πειραιώτες, τα πάντα είναι το χέρι τους.
« Όλα τα παιχνίδια στην Euroleague είναι δύσκολα και όλοι οι αντίπαλοι πολύ υψηλού επιπέδου. Για το παιχνίδι με την Παρτιζάν πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης. Πιστεύω πολύ στον παράγοντα έδρα, με τη στήριξη του κόσμου και την καυτή ατμόσφαιρα. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, αλλά κι εμείς είμαστε πολύ δυνατή ομάδα» δήλωσε ο Βαγγέλης Πάτερος.
Και πρόσθεσε: « Ο τελικός νικητής θα κριθεί στο βαθμό ετοιμότητας των δύο ομάδων, ενώ κλειδί του παιχνιδιού θεωρώ την αντίδραση που θα παρουσιάσουμε σε καταστάσεις με παίκτη παραπάνω ή λιγότερο. Για την πρόκριση υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την έδρα μας. Από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα πάνε και τα άλλα αποτελέσματα και ελπίζουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».
Στο ίδιο μήκος κύματος τα λόγια του Βαγγέλη Δελακά: « Το παιχνίδι με την Παρτιζάν είναι πολύ δύσκολο και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα. Όλα ξεκινάνε από εκεί. Η πρόκριση είναι στο χέρι μας και εμείς ορίζουμε την τύχη μας. Θα χτυπήσουμε το παιχνίδι και γενικότερα όλα τα παιχνίδια του ομίλου που απομένουν. Θέλουμε πάση θυσία νίκες στα εντός έδρας ματς και βλέπουμε».
Ολοκληρώνοντας, δήλωσε: « Το κυριότερο στοιχείο που απαιτεί πολύ προσοχή στο παιχνίδι των Σέρβων είναι οι κόντρες επιθέσεις, στις οποίες είναι πολύ επικίνδυνοι. Επίσης, οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν με παίκτη παραπάνω ή λιγότερο, είναι άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε πολύ. Γενικότερα όμως, πιστεύω, ότι από εμάς εξαρτάται σε τι κατάσταση θα βρεθούμε».