ΠΑΟΚ-Αρης 1-0
Μια κεφαλιά του Χρήστου Μελίσση στο 22ο λεπτό έκρινε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί του Αρη 1-0. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, πίεσαν κατά διαστήματα οι κίτρινοι που έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου που απέκρουσε ο Φερνάντεζ.
Μια κεφαλιά του
Χρήστου Μελίσση στο 22ο λεπτό έκρινε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον
ΠΑΟΚ να επικρατεί του
Αρη
1-0.
Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, πίεσαν κατά διαστήματα οι κίτρινοι που έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε εκτέλεση
πέναλτι του
Παπαδόπουλου που απέκρουσε ο
Φερνάντεζ. Δευτερόλεπτα μετά το τέλος του ματς ο
Χαραλάμπους αντίκρισε την
κόκκινη κάρτα για αψιμαχίες με τον Παπαδόπουλο.
Οσο μας μπέρδεψε ο Κίκε Ερνάντεθ τις προηγούμενες μέρες αναφορικά με τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Γκαρσία, άλλο τόσο μας μπέρδεψε την ώρα του αγώνα. Κι αυτό γιατί το 4-3-3 που περιμέναμε να δούμε έμοιαζε περισσότερο με 3-6-1 κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον έλεγχο, να κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι αντίπαλοι μπροστά ήταν ακίνδυνοι.
2ο λεπτό: Σουτ του Γεωργιάδη από καλή θέση, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.
15o λεπτό: Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Σουτ του Μίετσελ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.
16ο λεπτό: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μίετσελ. Ο Πολωνός βρέθηκε απέναντι από τον Χαλκιά, το σουτ που επιχείρησε όμως έδιωξε ο τερματοφύλακας του Αρη.
22o λεπτό: Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Μελίσσης έπιασε την κεφαλιά και ο Χαλκιάς στην προσπάθειά του να αποκρούσει έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.
54ο λεπτό: Ο Αραμπατζής ανατρέπει τον Κόστα και ο ρέφερι δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών αναλαμβάνει ο Παπαδόπουλος με τον Φερνάντεζ να διώχνει την μπάλα.
66ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ του Κόκε, ο Γκαρσία βρήκε την μπάλα με το πόδι αλλά την έστειλε άουτ.
77ο λεπτό: Ωραίο σουτ του Γκαρσία, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Μέσα σε ένα λεπτό (15′-16′) ο δικέφαλος του Βορρά πλησίασε στο γκολ με πρωταγωνιστή τον Μάρτσιν Μίετσελ και έδωσε άλλο τόνο στο μέχρι εκείνη τη στιγμή φτωχό από φάσεις ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεσή του, έψαχνε το γκολ είτε με κάθετες μπαλιές, είτε από τα άκρα και τελικά το βρήκε από… αέρος και με τη βοήθεια του Κώστα Χαλκιά.
Συγκεκριμένα στο 22ο λεπτό ο Μελίσσης έπιασε κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Αρη, μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, και ο Χαλκιάς είδε την μπάλα να χάνεται από τα χέρια του και να περνάει τη γραμμή του τέρματος. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ μετουσιώνοντας σε γκολ τις ευκαιρίες των προηγούμενων λεπτών.
Το τέρμα αυτό ήταν κάτι σαν… ηλεκτροσόκ για τον Αρη που ανέβηκε, πλησίασε στην περιοχή του Φερνάντεζ, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα. Βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του, ο Κίκε Ερνάντεθ φρόντισε να τροποποιήσει τα πλάνα του και να κάνει την πρώτη του αλλαγή πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ενώ και ο Γιώργος Παράσχος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την πρώτη του αλλαγή, βγάζοντας από τον αγώνα τον τραυματία Θοδωρή Ζαγοράκη.
* Σύσσωμη η διοίκηση του Άρη παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο των δημοσιογραφικών θεωρείων.
* Πολλά ήταν τα πανό των φίλων του ΠΑΟΚ που ήταν κρεμασμένα στις εξέδρες. Τα περισσότερα ήταν περιπαιχτικά και αναφέρονταν στον υποβιβασμό του Αρη στη Β’Εθνική.
* Ενας φίλαθλος του ΠΑΟΚ ντυμένος κίτρινη κότα(!) και κρατώντας ασπρόμαυρη σημαία διέσχισε τον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν την έναρξη του ντέρμπι.
* Δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του ντέρμπι ο Χαραλάμπους είχε αψιμαχίες με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και ο Κασναφέρης που ήταν κοντά του έδειξε την κόκκινη κάρτα.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο ρυθμός του αγώνα κυμαινόταν σε μέτρια επίπεδα και οι δύο ομάδες περιορίζοντας σε παιχνίδι στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ολα αυτά μέχρι το 54ο λεπτό, το χρονικό σημείο όπου ο Αρης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κόστα από τον Αραμπατζή και βρήκε το… πορτοφόλι που έψαχνε για να φτάσει στην ισοφάριση. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Παπαδόπουλος, αλλά ο Φερνάντεζ με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Όπως ήταν λογικό, η φάση αυτή επηρέασε τους παίκτες του Αρη που είδαν να καταλήγει στα σκουπίδια μια σπουδαία ευκαιρία για το 1-1 και παρά τις προσπάθειες του Ερνάντεθ από τον πάγκο να αλλάξει τα δεδομένα, το 1-0 φάνταζε ως το πιθανότερο αποτέλεσμα.
Οι απέλπιδες προσπάθειες των κίτρινων να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ, τα νεύρα και τα πολλά φάουλ συνέθεσαν τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το σφύριγμα της λήξης με τον ΠΑΟΚ να κρατά δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια το υπέρ του 1-0 και τον Αρη να γνωρίζει την πρώτη του ήττα μετά από 10 αγωνιστικές.
Διαιτητής: Γ.Κασναφέρης
Βοηθοί: Ε.Ζαχαρόπουλος, Π.Τρύφων