Κορωνιός: Ας παίξουμε με τους ψηλούς
Η Κίνα είναι μια ομάδα κατώτερου επιπέδου από τη δική μας και δεν θα έπρεπε να μας προβληματίσει τόσο πολύ.
Θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο έμφαση στο οργανωτικό κομμάτι. Σίγουρα ο κόουτς Καζλάουσκας, ως Λιθουανός, ζητά το γρήγορο παιχνίδι, αλλά όχι το βιαστικό. Ξεκινήσαμε με άριστα ποσοστά, αλλά κάποια στιγμή βγήκαμε εκτός ρυθμού και χάσαμε τη συγκέντρωσή μας.
Οι απώλειες των Φώτση και Σχορτσανίτη είναι απώλειες, αλλά από τη στιγμή που η εθνική έχει δώδεκα ποιοτικούς παίκτες απέναντι σε μια ομάδα με τη δυναμική της Κίνας θα έπρεπε η νίκη να έρθει πολύ πιο άνετα.
Βέβαια είναι πάντα περίεργες οι πρεμιέρες σε τέτοια τουρνουά. Προκαλούνται άγχος και πίεση για μια θετική αρχή. Γι’ αυτό και πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι διαφορετική. Η ομάδα θα εμφανίσει τον πραγματικό εαυτό της, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πιο άνετες νίκες. Άλλωστε ούτε το Πουέρτο Ρίκο είναι μια ομάδα που -σε θεωρητικό επίπεδο- μπορεί να μας κοντράρει.
Καλό θα είναι πάντως να ακουμπήσουμε περισσότερο την μπάλα στο καλάθι για να ανοίξουμε την άμυνά τους. Θέλω να πιστεύω πως όλα θα λειτουργήσουν καλύτερα.