Αλήθειες και ψέματα για Λέτο
Τα ψέματα της επιστροφής, η λανθασμένη επιλογή και εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού, το νυστέρι και η πώληση κοψοχρονιά. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης σχολιάζει την υπόθεση Λέτο.
Ο Λέτο αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την “πράσινη” φανέλα στις 25 Ιανουαρίου στο νικηφόρο 3-0 σε βάρος του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ. Από τότε βρίσκεται στα πιτς με το ιατρικό τιμ της ομάδας να κάνει λόγο όλο αυτό το διάστημα για πάθηση στο γόνατο και επιβάρυνση από τους συνεχόμενους αγώνες που προκαλεί τις ενοχλήσεις.
Τα ψέματα της διάγνωσης
Και στο ερώτημα πότε θα επιστρέψει ο παίκτης, η απάντηση που δινόταν ήταν ότι “από εβδομάδα θα επιδιώξει να προπονηθεί και θα δούμε”.
Ψέματα! Ο Λέτο υποφέρει από χονδροπάθεια στο γόνατο. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού γνώριζαν το πρόβλημα, επέλεξαν να αποκρύψουν την αλήθεια και ήλπιζαν ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί με τις θεραπείες και το ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης.
Άλλωστε υπάρχει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού και η τιμή του παίκτη θα υποχωρούσε αισθητά έαν γινόταν γνωστό το πρόβλημα στον χόνδρο.
Η λανθασμένη επιλογή
Μόνο που το πρόγραμμα αποκατάστασης που επέλεξε το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού απέτυχε και ο Λέτο εξακολουθεί να αισθάνεται έντονες ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο Αργεντίνος άσος έλεγε χαρακτηριστικά την Κυριακή στην Παιανία ότι “πονάω, δεν είμαι καλά”.
Τότε λοιπόν επιλέχθηκε η λύση του εξωτερικού, ο Λέτο βρίσκεται ήδη σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο της Ιταλίας και το απόγευμα θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Η μόνη αλήθεια που ειπώθηκε από τον Παναθηναϊκό για την υπόθεση του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, είναι ότι την περασμένη σεζόν έμεινε εκτός για περίπου δύο μήνες, από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου του 2010.
Το νυστέρι και η πώληση κοψοχρονιά
Η ουσία είναι ότι οι χειρισμοί της ομάδας αποδείχθηκαν λανθασμένοι εκ του αποτελέσματος. Πολλοί έλεγαν ότι ο Λέτο δεν παίζει γιατί είναι απλήρωτος από τη στιγμή που δεν γνώριζαν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το γόνατο του και πλέον ο MVP του εφετινού Παναθηναϊκού κινδυνεύει να οδηγηθεί στο χειρουργείο.
Εφόσον υπάρξει νυστέρι, θα μείνει εκτός για περίπου 5 μήνες, θα χάσει αφενός το υπόλοιπο της σεζόν – στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος – και αφετέρου τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού διότι η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο θα υποχωρήσει αισθητά. Εκτός και αν πουληθεί κοψοχρονιά…
Διαβάστε ακόμη:
Πονάει ο Λέτο και ο Παναθηναϊκός
Συζητώντας για τον Παναθηναϊκό