“ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο”: ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Εθνικές ομάδες... τέλος! Οι ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο" που κυκλοφορούν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.
Η παρένθεση των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων έκλεισε, και τα κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα επιστρέφουν. Ο Σεπτέμβρης έχει προχωρήσει για τα καλά, και πλέον θα αρχίζουμε να παίρνουμε τα πρώτα σοβαρά δείγματα, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι μεσοβδόμαδα αρχίζει το “γλέντι” σε Champions League και Europa League, με τη φάση των ομίλων να βρίσκει τις 80 ομάδες έτοιμες να τα δώσουν όλα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Η Primera Division επανέρχεται με μία συλλεκτική αγωνιστική. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Ατλέτικο, στο μεγάλο ντέρμπι της πρωτεύουσας, ενώ η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στην έδρα της με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Κοινώς, οι τέσσερις ομάδες που αγωνίζονται στο Champions League διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.
Ιδιαίτερα στο ντέρμπι της πρωτεύουσας, οι λογαριασμοί παραμένουν ανοιχτοί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Ατλέτικο δεν έμεινε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τον περασμένο Μάιο, κερδίζοντας και το τρόπαιο του Σούπερ Καπ σε βάρος των “μερένχες”.
Όσον αφορά στην Super League, γειτονικό ντέρμπι έχουμε στην Κρήτη, με τον Εργοτέλη να υποδέχεται τον Πλατανιά. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κοιτάζει με το ένα “μάτι” την Ατλέτικο Μαδρίτης και την πρεμιέρα του Champions League, αλλά σε πρώτη φάση καλείται να αντιμετωπίσει τον σκληροτράχηλο ΟΦΗ, ο οποίος αντιμετωπίζει ως τεράστια πρόκληση το ματς του “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι το ακλόνητο φαβορί, κάτι που ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, που, με τη σειρά του, περιμένει τη Νίκη Βόλου στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός έχει φαινομενικά δύσκολη αποστολή στη Μυτιλήνη, απέναντι στην Καλλονή, ενώ οι μοναδικές ομάδες που έχουν το απόλυτο των έξι βαθμών μετά τα πρώτα δύο ματς, ο Ατρόμητος και η Βέροια, αντιμετωπίζουν τους Παναιτωλικό και Κέρκυρα αντίστοιχα.
Σπουδαίο ματς περιλαμβάνει η αγωνιστική στην Premier League. Η Άρσεναλ καλείται να αποδείξει ότι έχει την ποιότητα και τη διάρκεια ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο. Για να γίνει όμως αρχηγός στη “ζούγκλα”, η βασική αποστολή είναι να “σκοτώσει το λιοντάρι”. Ο “βασιλιάς” τη δεδομένη στιγμή είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πηγαίνει στο “Έμιρεϊτς” για να δώσει την απάντησή της μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ (3-0 οι “κανονιέρηδες”, εύκολα). Βέβαια, η κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου από τη λονδρέζικη ομάδα ήταν επίσης απάντηση, αυτή τη φορά στο επικό 6-3 των “πολιτών” στο “Ιτιχάντ”, τον περασμένο Δεκέμβρη. Συναρπαστικό ζευγάρι, συνήθως οι αναμετρήσεις τους μας επιφυλάσσουν πολλά γκολ, δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και τώρα. Η Τσέλσι υποδέχεται τη Σουόνσι, η Λίβερπουλ την Αστον Βίλα, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνει ακόμη την πρώτη νίκη εφέτος, υποδεχόμενη την ΚΠΡ.
Χωρίς τα σπουδαία ντέρμπι συνεχίζεται η δράση στη γερμανική Bundesliga και την ιταλική Serie A. Οι δύο πρωταθλητές, Μπάγερν και Γιουβέντους, τίθενται αντιμέτωπες των Στουτγάρδης και Ουντινέζε αντίστοιχα, ψάχνοντας τις νίκες δίχως ιδιαίτερη σπατάλη δυνάμεων, από τη στιγμή που ακολουθεί η πρεμιέρα του Champions League.
Διαβάστε και τις στήλες:
“ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ”, με τον “psagmeno”
“ΠΟΝΗΡΟ”, “ΛΟΓΙΚΟ” και “ΦΑΝΤΑΣΜΑ”
“ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ”, με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο
“ΚΟΨΕ… ΡΑΨΕ”, με τον Ηλία Ζυματούρα
“Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ”
“EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!” με τον Σταύρο Κολίλα
“ΜΠΑΜΠΑ… ΣΦΥΡΙΞΕ” με διάφορα παρασκήνια
Καλή μελέτη και καλά κέρδη!