Κρίνεται ο πρώτος φετινός τίτλος στην Πυλαία
Με τη διεξαγωγή του Super Cup ανοίγει την Δευτέρα (24/09, 20:30) η αυλαία της νέας σεζόν. Ο πρωταθλητής Ηρακλής και ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός θα κοντραριστούν στο κλειστό της Πυλαίας για την πρώτη κούπα της περιόδου, κάνοντας παράλληλα τα επίσημα αποκαλυπτήρια τους.
Με τη διεξαγωγή του Super Cup ανοίγει την Δευτέρα (24/09, 20:30) η αυλαία της νέας σεζόν. Ο πρωταθλητής Ηρακλής και ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός θα κοντραριστούν στο κλειστό της Πυλαίας για την πρώτη κούπα της περιόδου, κάνοντας παράλληλα τα επίσημα αποκαλυπτήρια τους.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα γερό παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει του πρωταθλήματος με κίνητρο έναν τίτλο γοήτρου, αφού όπως γίνεται κατανοητό, είναι πολύ νωρίς για να δείξουν οι ομάδες τις πραγματικές δυνατότητες τους. Αυτό άλλωστε τόνισαν και τα μέλη των δύο αντιπάλων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
« Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Βέβαια κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Η διαφορά είναι ότι στον Ηρακλή έγιναν περισσότερες αλλαγές όσο αφορά το έμψυχο δυναμικό ενώ ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αναλλοίωτο το βασικό κορμό του. Εμείς χρειαζόμασταν λίγο ακόμα χρόνο για να δέσουμε σαν ομάδα αφού έχουμε καινούριο πασαδόρο » ήταν τα πρώτα λόγια του στενού συνεργάτη του Κρίστιανσον, Γιάννη Καλμαζίδη.
Και πρόσθεσε: « Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Για μας η κατάκτηση του Super Cup δεν είναι ο πρωταρχικός μας στόχος ωστόσο θα μπούμε μέσα στο γήπεδο με στόχο να πάρουμε τη νίκη και το κύπελλο. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ και να αφήσουμε θετικά μηνύματα για τη συνέχεια. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος του Ηρακλή θα είναι παρών και σε αυτό το παιχνίδι και για μία ακόμη φορά θα μας δώσει την ώθηση για πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από τη κατάκτηση του κυπέλλου. Δεν υπάρχει καλύτερη τονωτική ένεση από τη κατάκτηση ενός κυπέλλου στο ξεκίνημα της χρονιάς ».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Σμαραγδής σημείωσε: « Ουσιαστικά με αυτόν τον αγώνα ανοίγει η αυλαία της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Δεν είμαστε έτοιμοι 100% αλλά σίγουρα είναι ένας τίτλος που θέλουμε να κατακτήσουμε. Ανάλογες φιλοδοξίες βέβαια έχει και ο Παναθηναϊκός και για αυτό εκτιμώ πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Ειδικά για αυτό το παιχνίδι πιστεύω ότι νικητής θα αναδειχθεί η ομάδα που θα δείξει τη καλύτερη αγωνιστική διάθεση ».
Και συνέχισε: « Δεν έχει να κάνει με προπονητικές τακτικές ή την προετοιμασία καθώς μετράμε μόλις μερικές ημέρες προπόνησης. Η αλήθεια είναι ότι αν είχαμε μία εβδομάδα προετοιμασίας παραπάνω θα δείχναμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι ο Ηρακλής έχει έμπειρες παίκτες που μπορούν να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα και το αποδείξαμε και πέρυσι αυτό με τη κατάκτηση του πρωταθλήματος».
Ο Μάουρο Μπερούτο σχολίασε: « Δεν μπορώ να πω ότι θα δούμε το καλύτερο βόλεϊ. Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να παίξουμε το βόλεϊ που θέλουμε. Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με προσωπικότητα, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτό που με ενδιαφέρει για αύριο είναι οι παίκτες μου να κάνουν όσα κάναμε όλο αυτόν τον καιρό στις προπονήσεις ».
Ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ, που φέτος θα είναι ο βασικός διαγώνιος των «πρασίνων», τόνισε: « Θα είναι ένα δύσκολο ματς για όλους και κυρίως για μένα. Έχω την ευκαιρία να παίξω και γι’ αυτό το λόγο δεν θέλω να κάνω λάθος. Είμαι έτοιμος. Το μόνο που μένει είναι να δούμε τι θα κάνουμε μέσα στο παιχνίδι και φυσικά ο Παναθηναϊκός να κερδίσει το Κύπελλο».
Πιο αισιόδοξος φάνηκε ο Μιχάλης Κόβατς: « Περιμένω να πάνε όλα καλά για την ομάδα. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και πρέπει να κερδίσουμε για να έχουμε και καλή ψυχολογία στη συνέχεια. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε προπονηθεί σοβαρά όλο αυτόν τον καιρό και όλο αυτό πρέπει να βγει και στο γήπεδο ».
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ηρακλής
Γιάννης Γεωργιάδης (17χρ., 2μ01), πασαδόρος
Χοσέ Ριβέρα (Πουέρτο Ρίκο, 30χρ., 1μ95), ακραίος
Φρέντι Μπρουκς (38χρ., 1μ92), λίμπερο
Στέλιος Πιπέργιας (24χρ., 1μ89), πασαδόρος
Άλεξ Άχρεμ (Λευκορωσία, 24χρ., 1μ95), ακραίος
Αντρέι Κράβαρικ (36χρ., 2μ05), κεντρικός
Θεοδόσης Παπαδημητρίου (21χρ., 1μ83), λίμπερο
Ζένια Γκόρτσιανιουκ (20χρ., 1μ98), ακραίος
Γιώργος Πετρέας (21χρ., 2μ01), κεντρικός
Σίμον Τίσερ (Γερμανία, 25χρ., 1μ94), πασαδόρος
Μάρκους Νίλσον (Σουηδία, 25χρ., 2μ07), διαγώνιος
Νίκος Σμαραγδής (25χρ., 2μ02), κεντρικός
Γεράσιμος Κανέλλος (20χρ., 2μ01), κεντρικός
Σωτήρης Σωτηρίου (21χρ., 1μ98), διαγώνιος
Πλάμεν Κονσταντίνοφ (Βουλγαρία, 34χρ., 2μ02), ακραίος
Προπονητής: Άντερς Κρίστιανσον (Σουηδία)
**Ο Ριβέρα πιθανότατα δεν θα παίξει, καθώς θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ανήμερα του αγώνα.
Παναθηναϊκός
Ανδρέας Ανδρεάδης (25χρ., 2μ05), κεντρικός
Λίμπερμαν Αγκάμεζ (Κολομβία, 22χρ., 2μ03), διαγώνιος
Κώστας Γκιρτζίκης (32χρ., 1μ97), κεντρικός
Χρύσανθος Κυριαζής (35χρ., 1μ94), ακραίος
Σάκης Ψάρρας (34χρ., 1μ90), πασαδόρος
Γιώργος Στεφάνου (26χρ., 1μ88), λίμπερο
Μιχάλης Κόβατς (36χρ., 2μ07), κεντρικός
Μαρσέλο Ελγκαρτέν (Βραζιλία, 33χρ., 1μ86), πασαδόρος
Αργύρης Ψάρρας (30χρ., 1μ76), λίμπερο
Σωτήρης Πανταλέων (27χρ., 2μ03), κεντρικός
Ηλίας Λάππας (28χρ., 1μ94), ακραίος
Ρομπέρτο Μινούτσι (Βραζιλία, 26χρ., 2μ01), ακραίος
Νίκος Παπαγγελόπουλος (19χρ., 2μ02), κεντρικός
Αμαράλ Ντάντε (Βραζιλία, 27χρ., 2μ02), ακραίος
Στάθης Ντονάς (25χρ., 1μ99), διαγώνιος
Προπονητής: Μάουρο Μπερούτο (Ιταλία)
**Δεν θα αγωνιστούν οι Ανδρεάδης, Πανταλέων, Λάππας.