ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι 2-0

Υπό τη σκιά της αποχώρησης του Ζοζέ Μουρίνιο και υπό καταρρακτώδη βροχή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την Τσέλσι στο "Ολντ Τράφορντ" για την 7η αγωνιστική της Premiership. Οι "κόκκινοι διάβολοι" ήταν καλύτεροι και πήραν τη νίκη με 2-0 απέναντι σε μία μουδιασμένη και με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς Τσέλσι που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 32’ λόγω αποβολής του Ομπι Μίκελ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι 2-0

Υπό τη σκιά της αποχώρησης του Ζοζέ Μουρίνιο και υπό καταρρακτώδη βροχή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την Τσέλσι στο “Ολντ Τράφορντ” για την αγωνιστική της Premiership. Οι “κόκκινοι διάβολοι” ήταν καλύτεροι και πήραν τη νίκη με 2-0 απέναντι σε μία μουδιασμένη και με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς Τσέλσι που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 32’ λόγω αποβολής του Ομπι Μίκελ.


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό της συνάντησης απείλησε την εστία των φιλοξενουμένων. Ο Γουέιν Ρούνεϊ ελίχθηκε έξω από την περιοχή, έκανε το φαλταριστό σουτ, το οποίο ανάγκασε τον Πετρ Τσεχ να οριζοντιωθεί και να κάνει μία σπουδαία απόκρουση. Χωρίς τον ιδιαίτερο ρυθμό, αλλά με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή, τα λεπτά κυλούσαν υπέρ τους.

Στο 17’, ο Πατρίς Εβρά εφορμούσε στην περιοχή της Τσέλσι, ο Τζο Κόουλ τον ανέτρεψε από πίσω στη γωνία της μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι. Στο 28’, μετά από λάθος του κέντρου των “μπλε” που δεν κατάφερε να συνεργαστεί αρμονικά σε αυτό το ματς, η μπάλα έφτασε στον Κάρλος Τέβεζ. Ο Αργεντινός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσεχ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τσέχος τερματοφύλακας έμεινε και πάλι εκτεθειμένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Ο Μικαέλ Εσιέν έδιωξε πάνω σε αντίπαλο, ο Ρούνεϊ έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή και από πολύ πλάγια θέση ο Ράιαν Γκιγκς έστειλε τη μπάλα λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μόλις η μπάλα πέρασε άουτ, ο Τσεχ όρμησε μαινόμενος προς τον συμπαίκτη του, δείγμα του κλίματος που επικρατεί στην ομάδα μετά την απομάκρυνση του Μουρίνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εξέδρες του “Ολντ Τράφορντ” βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας,
Μάρκο φαν Μπάστεν, ακριβώς κάτω από τον φανερά απογοητευμένο ιδιοκτήτη της Τσέλσι,
Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Στο 32’ ο Τζον Ομπι Μίκελ έκανε μία δυνατή προβολή στον Εβρά και ο διαιτητής Μάικ Ντιν έδωσε απευθείας κόκκινη στον μέσο της Τσέλσι. Με δέκα παίκτες, η Τσέλσι έδωσε μερικά μέτρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία, πάντως, δεν βελτίωσε την απόδοσή της. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, πάντως, κατάφερε να σκοράρει. Ο Γκιγκς έβγαλε σέντρα με εξωτερικό φάλτσο, ο Τέβεζ πρόλαβε την έξοδο του Τσεχ και με κεφαλιά έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε μεγάλη σχέση με το πρώτο. Η Τσέλσι κλείστηκε καλά και δεν άφησε τους ίδιους χώρους στους γηπεδούχους, που αντιμετώπισαν μεγαλύτερες δυσκολίες να διασπάσουν τη συνοχή των αντιπάλων τους. Στο 50ό λεπτό, πάντως, λίγο έλειψε να… σπάσει το κεφάλι του Κλοντ Μακελελέ, όταν δέχθηκε γονατιά από τον Ρούνεϊ σε μία άτυχη στιγμή.

Με την Μάντσεστερ να επιτίθεται, χωρίς φέτος να έχει πείσει για αυτήν τη δυνατότητά της, και την Τσέλσι να αμύνεται, το θέαμα ήταν “φτωχό”. Σε αυτό συνέβαλε τόσο η βροχή, όσο και το γεγονός ότι οι “μπλε” είχαν παραταχθεί μόνο με τον Αντρέι Σεφτσένκο στην επίθεση. Ο Ουκρανός, μάλιστα, κουράστηκε από το αδιάκοπο και άσκοπο τρέξιμο και έδωσε τη θέση του στον Σάλομον Καλού στο 59’.

Κάποιες προσπάθειες των Γκιγκς και Ρούνεϊ δεν είχαν την επιθυμητή τελική κατάληξη για τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος, πάντως, δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή. Αντιθέτως, ο Αμπραμ Γκραντ αντικατέστησε τον υποτονικό Φλοράν Μαλουντά με τον Σον Ράιτ Φίλιπς και λίγο αργότερα τον Τζο Κόουλ με τον Κλαούντιο Πιζάρο, ώστε να έχει έναν σέντερ φορ στο παιχνίδι.

Τα νεύρα εντάθηκαν μετά από κάποια σκληρά μαρκαρίσματα από τον Ρούνεϊ (στον Ασλεϊ Κόουλ) και τον Τζο Κόουλ (στον Κριστιάνο Ρονάλντο), με αποτέλεσμα οι (όχι αδικαιολόγητες) διαμαρτυρίες για κάρτες να είναι πολλές. Τα λεπτά κυλούσαν και ο Φέργκιουσον φρέσκαρε την επίθεσή του βάζοντας στη θέση του Τέβεζ τον Λουίς Σαχά.

Ο Γάλλος επιθετικός, αν και αγωνίστηκε λίγο, πρόλαβε να αλλάξει τα δεδομένα στον αγώνα, αφού στο 88’ ο Ταλ Μπεν Χαΐμ τον ανέτρεψε και ο διαιτητής αυτή τη φορά καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Γάλλος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε και έγραψε το τελικό 2-0, στο πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι που οι “κόκκινοι διάβολοι” σημειώνουν περισσότερα από ένα τέρματα.


Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: φαν ντερ Σάαρ, Μπράουν, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Σκόουλς, Ρονάλντο, Γκιγκς, Ρούνεϊ, Τέβεζ (79’ Σαχά)

Τσέλσι: Τσεχ, Μπελέτι, Μπεν Χαΐμ, Τέρι, Α. Κόουλ, Μακελελέ, Εσιέν, Μίκελ, Μαλουντά (69’ Ράιτ Φίλιπς), Τζ. Κόουλ (76’ Πιζάρο), Σεφτσένκο (59’ Καλού)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ