“Πάτησε” Νότια Αφρική η “σελεσάο”
Επί νοτιοαφρικανικού εδάφους βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης (11/06) η αποστολή της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας η οποία θα πάρει μέρος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.
Οι παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα,οι οποίοιπροέρχονται από δύο κρίσιμους αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, δεν έδειξαν και μεγάλή διάθεση να μιλήσουν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ και το λόγο πήραν ο ομοσπονδιακός τεχνικός και ο Λούσιο.
“Υπάρχει μεγάλη χαρά σε όλους του ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και η Νότια Αφρική έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη Βραζιλία. Οπως για παράδειγμα ο τρόπος ζωής, η θετική αντιμετώπιση της καθημερινότητας και γι’αυτό το λόγο δεν συντρέχει καμία ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια αφού οι Νοτιοαφρικανοί είναι άνθρωποι ζεστοί και φιλικοί”, δήλωσε ο Ντούνγκα.
Από την πλευρά του ο Λούσιο στάθηκε περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι: “Δεν πιστεύω ότι είμαστε το φαβορί, αλλά είμαστε ένα από τα φαβορί. Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες όπως η Ιταλία και η Ισπανία αλλά σεβόμαστε όλες τις ομάδες το ίδιο και στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το κύπελλο στην κατοχή μας”.
Η Βραζιλία συμμετέχει στον δεύτερο όμιλο μαζί με τις Ιταλία, ΗΠΑ και Αίγυπτο. Ο πρώτος αγώνας της διεξάγεται τη Δευτέρα (15/06) κόντρα στους πρωταθλητές Αφρικής.