Δώρο της Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ
Η Σεβίλλη έκανε την έκπληξη στη Βαρκελώνη και νικώντας 66-63 ανέτρεψε τα δεδομένα στη μάχη της κορυφής, μέχρι τουλάχιστον την επόμενη απώλεια των πρωτοπόρων.
Οι “μπλαουγκράνα” διάγουν περίοδο ντεφορμαρίσματος και ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα έπεφταν στην παγίδα μιας αντιπάλου που θα έπαιζε καλύτερη άμυνα. Η ομάδα του Χοάν Πλάθα κοίταξε στα μάτια τους πρωταθλητές Ισπανίας και αντέχοντας μέχρι το τέλος θριάμβευσε στην έδρα τους.
Ο Γκιλέμ Ρούμπιο με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Σεβιγιάνων, οι οποίοι πήραν άλλους 12 πόντους από τον Τσέμι Ουρτασούν.
Η Μπαρτσελόνα, εκτός από την επίθεση υστέρησε και στα ριμπάουντ, χάνοντας καθαρά τη μάχη. Υπό αυτές τις συνθήκες, πάλι καλά που άντεξε μέχρι να χάσουν τρία σερί τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα οι Ναβάρο, Λόρμπεκ και Μάικλ.