ΑΕΚ-Πανελλήνιος 59-72
Η μεγάλη ανατροπή Άλλη μια εκτός έδρας δύσκολη αποστολή, ακόμη μία μεγάλη νίκη για τον Πανελλήνιο. Στην Πυλαία έκανε την αρχή, στα Πατήσια έδωσε συνέχεια η ομάδα του Ηλία Ζούρου, επικρατώντας 72-59της ΑΕΚ. Το ξέσπασμα στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα έφτανε για να ανατραπούν οι ισορροπίες και η Ένωση να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της.
Η ΑΕΚ δεν είχε μόνο τον παλμό της εξέδρας για να ανταγωνιστεί μια όντως πλούσια σε υλικό και δουλεμένη ομάδα, όπως ο Πανελλήνιος. Είχε την ποιότητα να σταθεί ως ίση προς ίσον, ούσα πιο αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση. Είχε το μακρινό σουτ του Νέμεθ που έκανε το 8-2, αλλά και τη δύναμη του Μπράιαντ στη ρακέτα για το 12-6. Είχε επίσης τη σπιρτάδα του Παπανικολάου που έδωσε πολλές λύσεις τόσο από κοντά όσο και από μακριά (19-14), όπως επίσης είχε και την… τύχη του Τόμπσον για το 22-16 του 10′ με τρίποντο από τα 9μ.
Ο Πανελλήνιος πήρε σκορ από αρκετούς παίκτες, αλλά όταν οι Γκράντι-Νιούλι χρειάστηκε να ξεκουραστούν, χάθηκε ο επιθετικός ρυθμός. Λάθη και άστοχα τρίποντα (1/9 στο πρώτο 20λεπτο) έστειλαν την καλύτερη ΑΕΚ αρχικά στο +10 (35-25 στο 19′) και εν συνεχεία στο +12 (47-35, 25:30). Το ότι ο Πανελλήνιος δεν παραδόθηκε στα μισά του αγώνα δεν προκάλεσε εντύπωση. Μπορεί στο 49-45, η Ένωση να απάντησε άμεσα (54-45, 59-49), ωστόσο στο 12-0 των “κυανόλευκων” δεν υπήρξε ηπαραμικρήαντίδραση. Στο 37′ ο Πανελλήνιος προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι (59-61) και οι “κιτρινόμαυροι” χάθηκαν από το παρκέ.
Ο κόσμος έκανε την προσπάθειά του, αλλάοι πόντοιτων Νιούλι-Γκόλεματς πουακολούθησαντέλειωσαν το παιχνίδι (59-66). Ο Πανελλήνιος εμφάνισε ένα μείγμα πάθους, τσαγανού και βάθους πάγκου, στοιχεία που τον έχρισαν μεγάλο νικητή.
Το αστέρι
Η εμφάνιση του Άντονι Γκράντι δεν μας έκανε σοφότερους. Είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά και ο Πανελλήνιος είναι πολύ τυχερός που τον έχει στη σύνθεσή του. Ουσιώδης σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Αμερικανός, χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες και να καταστρέψει τα συστήματα της ομάδας. Σκόραρε 21 πόντους με 6/10 δίποντα και 2/4 τρίποντα, κέρδισε 7 φάουλ και έδωσε 3 ασίστ. Για αυτό είναι… γκραντ(ι) ο Πανελλήνιος.
Απογοήτευση
Επτά στείρα λεπτά. Επτά λεπτά που κατέστρεψαν όλη την προηγούμενη προσπάθεια. Η ΑΕΚ δεν κατόρθωσε να σκοράρει στο τελευταίο 7λεπτο του αγώνα και έχυσε την καρδάρα προτού γευτεί λίγο από το περιεχόμενο. Τα επτά κακά λεπτά της μοίρας της.
Σχόλιο
Το έκανε να φαίνεται εύκολο ο Πανελλήνιος, αλλά δεν ήταν καθόλου. Η ΑΕΚ έπαιξε πανέξυπνα για 33 λεπτά, αφόπλισε τα ατού των “κυανόλευκων” και είχε σφιχταγκαλιάσει μια σπουδαία νίκη. Δεν άντεξε όμως γιατί δεν είχε την ψυχραιμία να διαχειριστεί τις καταστάσεις και το… ξύπνημα των “κυανόλευκων”. Οι άμυνες βγήκαν, ο Γκράντι πήρε το όπλο του και η ομάδα της Κυψέλης με σερί 23-0 έδειξε πως διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια ομάδα (εμπειρία, λύσεις, ποιότητα, πάθος) για να παίρνει παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες.
Τα δεκάλεπτα: 22-16, 35-28, 49-45, 59-72
Στατιστικά: GALANIS sports data