Φινάλε με Πλεσίς
Η γαλλική παροικία μεγάλωσε στην Παιανία, καθώς μετά τους Σισέ, Γκοβού και Μπουμσόνγκ, ο Παναθηναϊκός απέκτησε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου τον Νταμιάν Πλεσίς από τη Λίβερπουλ.
τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με το “τριφύλλι”. Η παρουσίασή του θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης (13:00) στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.
Ο Πλεσίς αποτελεί το έκτο και τελευταίο -όπως όλα δείχνουν- μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού (Γκοβού, Μπουμσόνγκ, Φερνάντεζ, Ιωαννίδης και Λουίς Γκαρσία), αν και ο Νιόπλιας επιθυμούσε την έλευση ενός φορ που θα πλαισιώσει τους Σισέ και Πετρόπουλο.
Το ρόστερ άδειασε από τους παίκτες που δεν υπολογίζονταν από τον Έλληνα προπονητή(Κλέιτον, Μάντζιος, Μελίσσης), αλλά κίνηση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής και πλέον μπορεί να προκύψει λύση μόνο με ελεύθερο ποδοσφαιριστή έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή. Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη (01/09) ο Παναθηναϊκός πρέπει να δηλώσει το ρόστερ στην UEFA για το Champions League, όπερ σημαίνει πως αν αποκτηθεί επιθετικός από την ελεύθερη αγορά, τότε δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Το σκεπτικό για την απόκτηση του Πλεσίς
Μετά την παραχώρηση του Μπιάρσμιρ στη Ρόζενμποργκ, οι “πράσινοι” επέλεξαν να ενισχύσουν τη μεσαία γραμμή με τον Πλεσίς και να μην αποκτήσουν στόπερ, καθώς ο Νιόπλιας υπολογίζει για το κέντρο της άμυνας τόσο τον Κατσουράνη όσο και τον Βύντρα.
Παράλληλα, στην Παιανία θεωρούν πως χρειαζόντουσαν άλλη μία λύση στον άξονα με δεδομένο πως οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης και Κατσουράνης προέρχονται από το Μουντιάλ, ενώ οι δύο τελευταίοι κατά τη διάρκεια της σεζόν θα έχουν υποχρεώσεις και με την εθνική Ελλάδας.
Στα 25.300 τα διαρκείας
Στον αριθμό των 25.300 έφτασαν τα εισιτήρια διαρκείας που έχει διαθέσει μέχρι στιγμής η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να ξεπεραστεί η περυσινή επίδοση των 25.081. Το ρεκόρ είναι 26.002 από το καλοκαίρι του 2008 και στην ΠΑΕ υπάρχει αισιοδοξία πως θα καταρριφθεί έως τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία διάθεσης των καρτών.