ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αιχμές από Βενγκέρ για Μουρίνιο

Η αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο από την Τσέλσι δεν έμεινε ασχολίαστη από έναν… άσπονδο φίλο του, τον Αρσέν Βενγκέρ.

Αιχμές από Βενγκέρ για Μουρίνιο

Η αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο από την Τσέλσι δεν έμεινε ασχολίαστη από έναν… άσπονδο φίλο του, τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τεχνικός έκανε δηλώσεις στην αγγλική εφημερίδα “Sun” και αφού χαρακτήρισε την φυγή του Πορτογάλου “έκπληξη, ξαφνική και σκληρή”, πέρασε στην… επίθεση, σχετικά με τη συμπεριφορά του.

Είναι ένα πράγμα να είσαι διασκεδαστικός στις συνεντεύξεις Τύπου, αλλά δεν έχει την ίδια αξία με το να είσαι διασκεδαστικός στον αγωνιστικό χώρο. Γι’ αυτό ο κόσμος αγαπά το ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τσέλσι έχει τη δυνατότητα να τον αντικαταστήσει με έναν άλλον παγκόσμιας κλάσης προπονητή”.

Είναι δύσκολο απ’ έξω να αξιολογήσεις πόσο η επιτυχία της Τσέλσι προήλθε από την ποιότητα του Μουρίνιο, πόσο από τα χρήματα του Αμπράμοβιτς και πόσο από το γεγονός ότι κληρονόμησε μία καλή ομάδα που τερμάτισε δεύτερη μία χρονιά νωρίτερα. Ενα πράγμα που γνωρίζω είναι ότι μπορεί να έχεις χρήματα και παρ’ όλα αυτά να μην κερδίζεις τρόπαια, αλλά δεν μπορείς να είσαι επιτυχημένος, εάν έχεις κακό προπονητή”.

Αναγνωρίζει, πάντως, στον 44χρονο συνάδελφό του ότι με την άφιξή του έφερε κάτι καλό στο αγγλικό πρωτάθλημα: “Θέλω να εργάζομαι στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και θα αντιμετωπίζω τους καλύτερους προπονητές . Η άφιξη του Μουρίνιο έκανε το πρωτάθλημα πιο ενδιαφέρον, επειδή έφερε ακόμα έναν σύλλογο στην κορυφή. Πριν ήταν μόνο η Αρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τώρα υπάρχει η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και άλλοι”.

Οσο για την Τσέλσι στη μετά-Μουρίνιο εποχή, ο Βενγκέρ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα βρει το δρόμο της, έστω κι αν το κλίμα στα αποδυτήρια είναι “βαρύ”: “Δεν υπάρχει κίνδυνος η Τσέλσι να καταρρεύσει. Είναι φυσιολογικό για κάποιους παίκτες να είναι δυσαρεστημένοι, όποτε ένας προπονητής φεύγει. Αλλά δεν είναι η δική τους δουλειά να λένε ποιος θα πρέπει να βρίσκεται στην ομάδα“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ