ΠΑΟΚ-Αιγάλεω 88-65
Νέα αρχή (;) Σανίδα σωτηρίας αναζητούσε εναγωνίως ο ΠΑΟΚ και τη βρήκε κόντρα στο Αιγάλεω. Η αθηναϊκή ομάδα δεν προέβαλε ιδιαίτερη αντίσταση και ο "πληγωμένος" Δικέφαλος άνοιξε τα φτερά του. Στο ντεμπούτο του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, έφτασε στο... πανάκριβο 88-65, το οποίο εκτός από βαθμολογικό είχε και ψυχολογικό όφελος για τους Θεσσαλονικείς.
Η μεγάλη ανάγκη, μετά τα όσα είχαν συμβεί από την προηγούμενη Κυριακή (απολύσεις, παραιτήσεις, αναιρέσεις, ανακοινώσεις, αποκλεισμός από το κύπελλο), μετατράπηκε σε υπέρμετροπάθος για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο αρχηγός Κώστας Βασιλειάδης κράτησε την μπαγκέτα και στο ρυθμό τους ακολούθησε όλη η υπόλοιπη ορχήστρα. Το 7-0 και το 18-11 στις αρχές του αγώνα βοήθησε πολύτους “ασπρόμαυρους” στην προσπάθεια να αποβάλουν το άγχος.
Το Αιγάλεω, από τα χέρια των Αγγελόπουλου και Γκάμπρανς, προσπάθησε να μείνει κοντά και έδωσε πειστική απάντηση στο 35-25 του ΠΑΟΚ, μειώνοντας σε 44-38 στο 20′. Ωστόσο, ήταν ητελευταία φορά που ένιωσε πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Σε δέκα λεπτά (τρίτη περίοδος), ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια πειστική νίκη. Τα τρίποντα ήταν εύστοχα και οι γηπεδούχοι έφτασαν να προηγηθούν 76-53, δίχως να ανησυχήσουν για τη συνέχεια του αγώνα. Το “Σίτι” δεν είχε τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του.
Το αστέρι
Στα δύσκολα ο αρχηγός ήταν υποχρεωμένος να βγει μπροστά. Να τονώσει το ηθικό των στρατιωτών-συμπαικτών του και να τους στείλει στη μάχη ψυχολογικά έτοιμους. Ο Κώστας Βασιλειάδης είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ και κόντρα στο Αιγάλεω φρόντισε να βάλει τη σφραγίδα του, οδηγώντας τους υπόλοιπους σε μια εύκολη, αλλά αναγκαία,επικράτηση.
Απογοήτευση
Ο Αντρέ Πάτερσον εξακολουθεί να είναι σκιά του περσινού καλού εαυτού του. Χωρίς ενέργεια και δυνάμεις ο Αμερικανός δείχνει πως δεν μπορεί, τουλάχιστον τούτη στιγμή, να βοηθήσει το Αιγάλεω. Ίσως η ώρα της αντικατάστασής του πλησιάζει.
Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ ήταν επιτέλους… ΠΑΟΚ. Ανεξαρτήτου αντιπάλου, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν το απαιτούμενο πάθος, αλλά και τη δύναμη να ανταποκριθούν σε ειδικών συνθηκών παιχνίδι, το οποίο ήρθε μετά από μια άκρως περίεργη, γεμάτη αναταραχές εβδομάδα. Το Αιγάλεω είχε τη διάθεση να ακολουθήσει το ρυθμό του ΠΑΟΚ, να παίξει ελεύθερα, να διεκδικήσει τη νίκη. Δεν άντεξε όμως. Αμυντικά δεν βρήκε τις λύσεις στην περιφερειακή ευστοχία του “Δικεφάλου” και έμεινε να κυνηγά, χωρίς να μπορεί να καλύψει, μια μεγάλη διαφορά.
Τα δεκάλεπτα: 29-17, 44-38, 76-53, 88-65
Στατιστικά: GALANIS sports data