ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ημέρα μνήμης και τιμής

Χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο γήπεδο “Kαραϊσκάκη” για να τιμήσουν τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων παιδιών της αποφράδας ημέρας της 8/2/81, δείχνοντας έτσι ότι ουδείς έχει λησμονήσει την μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ημέρα μνήμης και τιμής

Το “παρών” έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Γιάννης Συγγελίδης, αθλητές από όλα τα τμήματα των “ερυθρόλευκων” και πολλοί συγγενείς των θυμάτων.

Στην κατάθεση στεφανιών τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, εν συνεχεία ο πρόεδρος της ΠΕΦΟ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Κώστας Μπαρμπής, ενώ μίλησε επίσης η μητέρα του μικρότερου εκ των θυμάτων, Ευαγγελία Τουμανίδου.

Η Λόλα Νταϊφά που ανέλαβε όπως κάθε χρόνο τον συντονισμό του μνημόσυνου δήλωσε: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τις οικογένειες των θυμάτων στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού. Ήταν μία ημέρα με μεγάλες αντιφάσεις. Από τη μία η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού μας και από την άλλη η εκατόμβη που χάθηκαν τόσα παιδιά. Σκεφτούν ότι ο χρόνος τσακίζει τις ψυχές των οικογενειών που νιώθουν ακόμα τον χαμό των παιδιών τους. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και προχωράμε όλοι μαζί. Οι χαρές είναι πιο μεγάλες, όταν έρχονται μετά από δύσκολες καταστάσεις. Όλοι έχουμε την υποχρέωση απέναντι σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους να στηρίζουμε τον Ολυμπιακό στα δύσκολα”.

Άπαντες ζήτησαν για ακόμη μία φορά τίτλους και διακρίσεις από την αγαπημένη τους ομάδα, στη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7.

Τα θύματα

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16)
Ηλίας Παναγούλης (17)
Γεράσιμος Αμίτσης (18, οπαδός της ΑΕΚ)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19)
Νίκος Φίλος (19)
Γιάννης Διαλυνάς (20)
Βασίλης Μάχας (20)
Ευστράτιος Πούπος (20)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23)
Σπύρος Ανδριώτης (24)
Κώστας Καρανικόλας (26)
Μιχάλης Μάρκου (27)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30)
Αντώνης Κουρουπάκης (34)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK