Στη Μακάμπι ανήκει ο Οχαγιόν
Υπέρ της Μακάμπι απεφάνθη η FIBA στη δικαστική διαμάχη με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν για τα... μάτια του Γιόγκεφ Οχαγιόν.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία της αρμόδιας επιτροπής, ο Ισραηλινός πλέι μέικερ ανήκει στην ισραηλινή ομάδα και όχι στη ρωσική διότι στο συμβόλαιο που είχε δεν προβλεπόταν ρήτρα αποδέσμευσης.
Στην Κούμπαν προφανώς παραπλανήθηκαν και καταβάλλοντας ένα χαμηλό ποσό στη Μακάμπι πίστεψαν ότι έκαναν δικό τους τον 25χρονο παίκτη. Αποδείχθηκε ωστόσο ότι η ρήτρα αφορούσε την επόμενη σεζόν, άρα ο Οχαγιόν δεν είχε το δικαίωμα να πάρει μεταγραφή αν δεν συναινούσε εξ ολοκλήρου η ομάδα του λαού.
Οι Ρώσοι στήριξαν πολλά στην εν λόγω υπόθεση, δεν δικαιώθηκαν και τώρα θα πρέπει να βρουν λύση. Είτε θα χάσουν τον παίκτη είτε θα αποζημιώσουν όπως οφείλουν τη Μακάμπι.