ΣΠΟΡ

Αποχαιρετισμός στον Καμπάνια

Τον Σάντρο Καμπάνια αποχαιρέτησε και επίσημα την Παρασκευή (14/11) η ΚΟΕ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος με δήλωση του ευχαρίστησε τον πρώην Ομοσπονδιακό τεχνικό για την εξαετή προσφορά του στο ελληνικό πόλο και του ευχήθηκε επιτυχίες με την Εθνική Ιταλίας, την οποία συμφώνησε να αναλάβει πριν λίγες μέρες.

Αποχαιρετισμός στον Καμπάνια

Να υπενθυμίσουμε ότι το συμβόλαιο του Καμπάνια με την ΚΟΕ έληξε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και ουσιαστικά από τότε είχε φανεί ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Αναλυτικά η δήλωση Διαθεσόπουλου

« Το 2004 και το 2008, έκλεισαν δύο μεγάλοι κύκλοι για την ελληνική υδατοσφαίριση. Με τις επιτυχίες και αποτυχίες της. Στο χρονικό διάστημα αυτό, τις τύχες της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών, είχε ο Σάντρο Καμπάνια, που ήδη είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας, εδώ και λίγες ημέρες.

Ως Πρόεδρος της ΚΟΕ θέλω να δηλώσω ότι τα περίπου 6 χρόνια της συνεργασίας Ομοσπονδίας – Καμπάνια, ήταν ανέφελα, άριστης συνεργασίας και εξαιρετικών σχέσεων. Ο Καμπάνια έδωσε στην ελληνική υδατοσφαίριση όλη του την εμπειρία και γνώση που απέκτησε ως υδατοσφαιριστής και στη συνέχεια ως προπονητής, με τεράστιες διεθνείς επιτυχίες.

Μας αγάπησε , ο Σάντρο και τον αγαπήσαμε. Ήλθε σαν φίλος και έφυγε σαν ένα μέλος της οικογένειας της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, των συζητήσεων και όλων των ενεργειών του, με την Ιταλική Ομοσπονδία, μας καθιστούσε κοινωνούς.

Ο Σάντρο, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, δεν είχε ουδεμία νομική και ηθική δέσμευση με την ΚΟΕ. Ήταν ελεύθερος, από κάθε άποψη, να διαπραγματευτεί με τον οιονδήποτε για το μέλλον και την καριέρα του.

Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα και στην ελληνική υδατοσφαίριση ειδικότερα, επέβαλλε στην ΚΟΕ να αντιμετωπίσει το θέμα των ομοσπονδιακών τεχνικών της υδατοσφαίρισης σε απώτερο χρόνο.

Από καρδιάς, εύχομαι στο φίλο και επί σειρά ετών συνεργάτη της ΚΟΕ και δικό μου, Σάντρο Καμπάνια, πολλές επιτυχίες στο μέλλον και ειδικά τώρα που επέστρεψε στην κοιτίδα του, που τον ανέδειξε σαν μεγάλο υδατοσφαιριστή και πολύ σημαντικό προπονητή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ