Ολυμπιακός-ΑΓΟΡ 80-48
Από τη στιγμή που δεν κρατούσε την τύχη στα χέρια του η παραμονή του ΑΓΟΡ στην Α1 ήταν δύσκολη υπόθεση. Η νίκη της ΑΕΚ στη Ρόδο έδωσε τέλος στις ελπίδες των Κρητικών για το «θαύμα» και το τελικό 80-48 της ήττας τους στο ΣΕΦ λίγη σημασία έχει. Χρόνο συμμετοχής πήραν όλοι οι παίκτες του Γιαννάκη, που είδε τον Βουγιούκα να ξεχωρίζει.
Από τη στιγμή που δεν κρατούσε την τύχη
στα χέρια του η παραμονή του ΑΓΟΡ στην Α1 ήταν δύσκολη υπόθεση. Η νίκη της ΑΕΚ στη Ρόδο έδωσε τέλος στις ελπίδες των Κρητικών για το «θαύμα» και το τελικό
80-48 της ήττας τους στο ΣΕΦ λίγη σημασία έχει. Χρόνο συμμετοχής πήραν όλοι οι παίκτες του Γιαννάκη,
που είδε τον Βουγιούκα να ξεχωρίζει.
Την μπάλα στον Τσακαλίδη πέρασε στην αρχή ο Ολυμπιακός και δικαιώθηκε. Ο σέντερ των Πειραιωτών δικαίωσε την επιλογή των συμπαικτών του και με 8 δικούς του πόντους οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 12-7.
Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους παίκτες του Γιαννάκη στο +7 (17-10).
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 17-14 με καλάθι του Τόπιτς, αλλά ακολούθησε ένα σερί 14-2 του Ολυμπιακού, το οποίο ουσιαστικά έδωσε τέλος στον αγώνα. Από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες ανέβαζαν συνεχώς την αποδοτικότητά τους στην επίθεση, ενώ με ένα αποτελεσματικό πρέσινγκ έκλεψαν αρκετές μπάλες. Ο Πρίντεζης ήταν ο πρωταγωνιστής των τελευταίων λεπτών του πρώτου μέρους, το οποίο έληξε με 46-23 υπέρ των γηπεδούχων.
Σε έναν αγώνα που ούτως ή άλλως δεν υπολόγιζαν στους κερδισμένους οι παίκτες του Πεδουλάκη κατάφεραν, συν τοις άλλοις, να έχουν και τραγικά ποσοστά στα σουτ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το πρώτο τους τρίποντο επετεύχθη έπειτα από 15 άστοχες προσπάθειες με δράστη τον Ντέιβισον (έκανε το σκορ 60-32).
Από το υπόλοιπο της αναμέτρησης ξεχώρισαν το πρώτο καλάθι του Σείμπούτις στην εφετινή περίοδο, τα νταμπλ σκορ με τα οποία προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι και οι καλές κινήσεις του Ίαν Βουγιούκα κάτω από το καλάθι του Ολυμπιακού.
Για την ιστορία το τελικό σκορ ήταν το 80-48, με τους «ερυθρόλευκους» να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα και τον ΑΓΟΡ να ακολουθεί την Ολυμπιάδα στην Α2.
Σταρ
Σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει κριτικής κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν διεκδικεί τον τίτλο. Αντιθέτως ο Βουγιούκας απέδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει θέση στο ρόστερ της ομάδας για τη νέα περίοδο.
Απογοήτευση
Ο ΑΓΟΡ κατέβηκε στον αγώνα του ΣΕΦ με ελάχιστες ελπίδες για παραμονή και απέδειξε περίτρανα ότι αυτό τον είχε επηρεάσει στο μέγιστο. Πως αλλιώς να εξηγηθούν τα 15/55 σουτ, εκ των οποίων 2/19 τρίποντα και το γεγονός ότι μόνο Βουγιούκας μπόρεσε να φθάσει στο +10.
Σχόλιο
Ο αγώνας είχε ουσιαστικά τελειώσει από το ημίχρονο (46-23). Ο Ολυμπιακός δοκίμασε πετυχημένα κάποια ζον πρες, την ώρα που οι παίκτες του ΑΓΟΡ περίμεναν…ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στη Ρόδο. Όταν πλέον και από εκεί τα νέα ήταν δυσάρεστα η τραγική τους εμφάνιση επισφραγίστηκε με άμεση επιστροφή στην Α2. Όπως και να έχει οι Κρητικοί είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την πορεία τους στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
Τα δεκάλεπτα: 17-10, 46-23, 67-34, 80-48
Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 8, Παπαμακάριος 8, Γουντς 10, Πρίντεζης 7, Σεϊμπούτις 3, Μπουρούσης 4, Τσακαλίδης 13, Γκριρ 7, Τεόντοσιτς 3, Βασιλόπουλος 5, Βασιλειάδης 6, Σχορτσανίτης 6
ΑΓΟΡ: Νικολαϊδης 2, Κούμουλος 1, Τόπιτς 5, Βαγενάς 1, Καραποστόλου 7, Νάτζφεϊ 2, Πιστόγεβιτς 9, Ντέβισον 7, Βουγιούκας 14