ΣΠΟΡ

Στο “στόχαστρο” ο Θορπ για ευνοϊκή οικονομική μεταχείριση

Στο "στόχαστρο" των ΜΜΕ της Αυστραλίας έχει μπει ο άλλοτε μεγάλος σταρ της κολύμβησης, Ίαν Θορπ, κατηγορούμενος ότι τυγχάνει ευνοϊκής οικονομικής μεταχείρισης από την Ομοσπονδία της χώρας.

Στο “στόχαστρο” ο Θορπ για ευνοϊκή οικονομική μεταχείριση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η προσπάθεια του “Θορπέντο” να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με προετοιμασία στην Ελβετία και τη Μέση Ανατολή έχει κοστίσει περίπου 120.000 ευρώ, ποσό δέκα φορές μεγαλύτερο από αυτό που έχει δοθεί σε πιο ετοιμοπόλεμους κολυμβητές, οι οποίοι αναγκάζονται να προπονούνται εντός της χώρας και να μοιράζονται τους προπονητές.

” Πρώτα απ’ όλα, δεν έχω πάρει ούτε ένα σεντ. Όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται δεν είναι αληθινά” ήταν τα πρώτα λόγια του πεντάκις Ολυμπιονίκη. Και πρόσθεσε: ” Υπάρχει ένας αριθμός κολυμβητών, που έχουν υπάρξει Ολυμπιονίκες ή έχουν πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ που υποστηρίζονται από την Ομοσπονδία. Η χρηματοδότηση που έχουν δεν διαφέρει πάρα πολύ από αυτή των υπόλοιπων“.

” Δεν υπάρχει καμία εύνοια προς εμένα. Ίσως το κόστος να είναι ψηλότερο λόγω του ότι προπονούμαι εκτός Αυστραλίας και αυτό το ποσό δεν μοιράζεται σε περισσότερους” ολοκλήρωσε.

Τα trials της Αυστραλίας θα αρχίσουν την Πέμπτη (15/03), με τον Θορπ να κυνηγάει το εισιτήριο για το Λονδίνο μέσω των 100 και 200μ. ελεύθερο. Πολλοί πάντως είναι αυτοί που λένε ότι η μοναδική του ελπίδα να μπει στην αποστολή για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι σκυταλοδρομίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ