Μπανκς: “Να μείνω χρόνια στον Παναθηναϊκό”
Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague ο Μάρκους Μπανκς υποστήριξε ότι θα του άρεσε να μείνει χρόνια στον Παναθηναϊκό και χαρακτήρισε ως "πόλεμο" τα ματς με τον Ολυμπιακό.
Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής της Euroleague ήταν την προηγούμενη εβδομάδα ο Μάρκους Μπανκς.
Ο Αμερικανός άσος των πράσινων φιλοξενήθηκε στην εκπομπή και μίλησε για την έως τώρα πορεία του στο Τριφύλλι, για τους παλιούς Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή αλλά και για τα ματς με τον Ολυμπιακό τα οποία χαρακτήρισε πόλεμο ενώ σε ερώτηση για το Τριφύλλι και την αγάπη των φίλων του Παναθηναϊκού έφερε στο μυαλό του την βράβευση του Μπατίστ και την αποθέωση στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την Φενέρ λέγοντας πως θα ήθελε και ο ίδιος να ζήσει κάτι ανάλογο.
Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της εκπομπής αναφέρει:
“Πολλοί νέοι παίκτες ζουν την πρώτη τους εμπειρία στην Euroleague και ένας εξ αυτών είναι ο Μάρκους Μπανκς ο οποίος αισθάνεται σαν να είναι πίσω στο σχολείο αλλά ήξερε που να στραφεί για να μάθει την ιστορία του Παναθηναϊκού:
“Έκανα πολλές ερωτήσεις στα παιδιά που είναι χρόνια στην ομάδα όπως ο Διαμαντίδης ή ο Κώστας (Τσαρτσαρής). Όλα τα άλλα παιδιά είναι νέα στην ομάδα και σε όποια ερώτηση και αν έκανα αυτοί οι δυο είχαν την απάντηση”.
Ο Μάρκους Μπανκς έχει προλάβει να ζήσει από κοντά τα παιχνίδια ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και μάλιστα πρόσφατα κατάλαβε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία ντέρμπι και με μεγάλη εχθρότητα:
“Τα αγαπώ αυτά τα παιχνίδια. Μου αρέσουν. Δεν ήξερα ότι πρόκειται για πραγματικό “πόλεμο” μεταξύ των δυο κλαμπ. Οι οπαδοί μας θέλουν πολύ τις νίκες επί του Ολυμπιακού και σαν παίκτης καταλαβαίνω το γιατί”.
Ο Αμερικανός άσος του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και για τον περίεργο πανηγυρισμό που έχει θεσπίσει δείχνοντας τα μπράτσα του λέγοντας:
“Δεν ήταν κάτι που μου ήρθε έτσι απλά. Ήμουν ενθουσιασμένος που είμαι στην ομάδα, που ήμουν εδώ και ήθελα να δείξω στους οπαδούς ότι είμαστε δυνατοί, ότι μπορούμε να νικήσουμε τον καθένα”.
Τώρα που αισθάνεται να είναι χρήσιμος και για την ομάδα μαθαίνοντας τον τρόπο παιχνιδιού ο Αμερικανός άσος υποστηρίζει:
“Ξέρετε τι θα ήθελα, τι θα μου άρεσε. Πριν το παιχνίδι με την Φενέρ στο ΟΑΚΑ είχα συζητήσει με τον Μάικ και μου είχε μιλήσει για την αγάπη των οπαδών προς την ομάδα και τον ίδιο. Θα ήθελα να παραμείνω και να παίξω πολλά χρόνια για αυτή την ομάδα” .