Βαλβέρδε: “Μόνο νίκες στη συνέχεια”
Κρίσιμα, για το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού, χαρακτήρισε τα εναπομείναντα παιχνίδια του ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ερνέστο Βαλβέρδε: "Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης".
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό μαγκαζίνο της UEFA (“Uefa Magazine Show”) και αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία των “ερυθρολεύκων” στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη δύσκολη συνέχεια με τα δύο κρίσιμα παιχνίδια κόντρα στη Ντόρτμουντ.
” Είμαστε στεναχωρημένοι που ξεκινήσαμε με ήττα την πρεμιέρα και αυτό γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη Μαρσέιγ. Η έλλειψη παιχνιδιών έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Η Μαρσέιγ μπορεί να είχε προβλήματα στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά εκείνο το βράδυ έδειξε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα. Με την Άρσεναλ δε θέλαμε να κλειστούμε πίσω και να παίξουμε με αντεπιθέσεις, όπως παίζουν συνήθως οι ελληνικές ομάδες με τέτοιους αντιπάλους. Νομίζω ότι κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση“, τόνισε ο Ισπανός προπονητής και πρόσθεσε:
” Από δω και πέρα, όλα τα ματς είναι κρίσιμα για μας και ειδικά τα εντός έδρας. Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος με μεγάλες απαιτήσεις. Πρέπει πάντα να κερδίζει. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς πλην της νίκης. Αυτό όμως από την άλλη πλευρά, μας ικανοποιεί που μπορούμε να νικάμε και να δίνουμε χαρές στον κόσμο”.
Σε ερώτηση για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τον αντίκτυπό της στο ποδόσφαιρο, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: ” Μέσα από το ποδόσφαιρο σαν Ολυμπιακός θέλουμε να δίνουμε μια ευκαιρία διαφυγής στον κόσμο. Πιστεύω ότι η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Δεν ξέρω πότε θα περάσει, αλλά όταν γίνει αυτό, προσωπικά θέλω να είμαστε όλοι πολύ καλύτερα“.