13η αγ.: Ακάθεκτες Λίβερπουλ, Τσέλσι, γκέλα για Αρσεναλ (vids)
Την καλύτερη αντίδραση είχε η Λίβερπουλ μετά τον αποκλεισμό της στο Λιγκ Καπ από την Τότεναμ, νικώντας στο "Ρίμποκ" την Μπόλτον με 2-0 για τη 13η αγωνιστική της Premiership και παραμένει στην πρώτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας.
Οι “κόκκινοι”κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και πήραν προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Ντιρκ Κάουτ στο 28’ (με τον Ολλανδό να έχει δοκάρι λίγο νωρίτερα). Ο Ρόμπι Κιν έχασε ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και παρότι ο Γκάρι Κέιχιλ πίστεψε ότι ισοφάρισε, ο διαιτητής Ρομπ Στάιλς ακύρωσε το τέρμα για αμφιλεγόμενο φάουλ στον τερματοφύλακα από τον Κέβιν Νόλαν. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν καλύτερα και στην επανάληψη και έφτασαν σε νέο γκολ και πάλι με κεφαλιά, του Στίβεν Τζέραρντ αυτή τη φορά στο 73’, με την οποία και “καθάρισαν” τη νίκη.
Με τους θεωρητικά εύκολους αντιπάλους, στο πρωτάθλημα τουλάχιστον, η Τσέλσι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Οσο, μάλιστα, ο Νικολά Ανελκά σκοράρει κατά ριπάς, τόσο οι “μπλε” δεν κινδυνεύουν σε παιχνίδια όπως αυτό με τη Γουέστ Μπρομ, όπου πήραν την εκτός έδρας νίκη με 3-0 και διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση, ισόβαθμοι (αλλά με πλεονέκτημα) με τη Λίβερπουλ. Ενα εκπληκτικό σουτ του Ζοζέ Μποσίνγκουα και δύο τέρματα του Γάλλου επιθετικού πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο έφεραν την Τσέλσι σε θέση οδηγού στο ματς και στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Λουίζ Φελίπε Σκολάρι μείωσαν το ρυθμό τους με αποτέλεσμα να μείνει το σκορ απαράλλαχτο.
Η Αρσεναλ είχε επικίνδυνο έργο στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αστον Βίλα και η ολοκλήρωση του αγώνα απέδειξε του λόγου το αληθές. Οι “κανονιέρηδες” μπήκαν δυνατά στο ματς, απείλησαν την εστία του Μπραντ Φρίντελ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τη σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν, με τον Ασλεϊ Γιανγκ να αντικαθιστά τον τραυματία Γκάρεθ Μπάρι στην εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε, ωστόσο ο Μανουέλ Αλμούνια απέκρουσε. Η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ δεν μείωσε το ρυθμό της και έφτασε στο γκολ στο 70′ από κεφαλιά του Γκαέλ Κλισί στο λάθος τέρμα και εννέα λεπτά αργότερα ο Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Αστον Βίλα.
Τα… πλάγια του Ρόρι Ντέλαπ δεν προβλημάτισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από τη στιγμή που η Στόουκ Σίτι δεν έχει άλλον αξιόπιστο τρόπο επίθεσης, οι “κόκκινοι διάβολοι” πήραν ακούραστα τη νίκη με 5-0 στο “Ολντ Τράφορντ”. Μόλις στο 3ο λεπτό της συνάντησης ο Κριστιάνο Ρονάλντο με εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και στο 45′ ο Μάικλ Κάρικ έκανε το 2-0. Στο 49′ ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ χρίστηκε με τη σειρά του σκόρερ και έτσι ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε την ευκαιρία να χρησιμοποίησει ως αλλαγές τον 21χρονο Ντάρον Γκίμπσον, τον 17χρονο Ντάνι Γουέλμπεκ και τον Μανούτσο Γκονσάλβες που έκαναν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα. Ο Γουέλμπεκ, μάλιστα, συνδυάσε την “παρθενική” του εμφάνιση στην Premiership με γκολ και έγινε ένας από τους νεότερους σκόρερ της ομάδας του, με τον Ρονάλντο (με νέο φάουλ) να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 89′.
Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
Μπόλτον-Λίβερπουλ 0-2
(28’ Κάουτ, 73’ Τζέραρντ)
Αρσεναλ-Αστον Βίλα 0-2
(70′ αυτ. Κλισί, 80′ Αγκμπονλαχόρ)
Μπλάκμπερν-Σάντερλαντ 1-2
(45′ Σάμπα – 49′ Τζόουνς, 71′ Σισέ)
Φούλαμ-Τότεναμ 2-1
(35′ Ντέιβις, 70′ Τζόνσον – 81′ Κάμπελ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Στόουκ 5-0
(3′, 89’Ρονάλντο, 45′ Κάρικ, 49′ Μπερμπάτοφ, 84′ Γουέλμπεκ)
Νιούκαστλ-Γουίγκαν 2-2
(80′ Οουεν, 87′ Μάρτινς- 3′ Τέιλορ, 90′ Μπραμπλ)
Γουέστ Χαμ-Πόρτσμουθ 0-0
Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι 0-3
(34′ Μποσίνγκουα, 38′, 45′ Ανελκά)
Εβερτον-Μίντλεσμπρο 1-1
(65′ Αϊγεγκμπένι – 8′ Ο’ Νιλ)
Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-2
(14′ Κουζάν, 61′ Ζεοβάνι – 37′, 45′ Αϊρλαντ)
Μπόλτον-Λίβερπουλ 0-2
Αρσεναλ-Αστον Βίλα 0-2
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Στόουκ Σίτι 5-0
Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι 0-3