ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπεργκ: “Στον Παναθηναϊκό νιώθω ελεύθερος”

Το βραβείο του Best Goal της 6ης αγωνιστικής απονεμήθηκε στον Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού, νικητή του διαγωνισμού που διοργανώνουν η Super League, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και η NOVA. Το βραβείο στον άσο του "τριφυλλιού" παρέδωσε ο Δημήτρης Σαραβάκος.

Μπεργκ: “Στον Παναθηναϊκό νιώθω ελεύθερος”

Μετά τη βράβευσή του, ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δήλωσε:

“Ήταν ένα όμορφο γκολ. Ο Γκόρντον (Σίλντενφελντ) έκανε μακρινή πάσα σχεδόν από τη μεσαία γραμμή. Ήμουν ανάμεσα σε δυο αμυντικούς, έκανα κοντρόλ με το στήθος, γύρισα την ίδια στιγμή και με μια κίνηση έκανα το σουτ. Ήταν ωραίο τελείωμα της φάσης και όμορφο γκολ”.

-Ήταν ένα από τα καλύτερα γκολ που έχεις πετύχει στην καριέρα σου;

“Ίσως. Δεν θυμάμαι τόσο καλά τα γκολ μου, αλλά ίσως και να ήταν ένα από τα πιο όμορφα. Είχα καλή πρώτη επαφή, το τελείωμα ήταν καλό και είμαι ικανοποιημένος”.

-Αισθάνεσαι πως σταδιακά ο Παναθηναϊκός βρίσκει το ρυθμό του; Είδαμε ίσως το καλύτερο φετινό παιχνίδι του τριφυλλιού την τελευταία αγωνιστική.

“Νομίζω πως παίξαμε καλά ως ομάδα. Φυσικά και μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο, όμως νομίζω πως με το πνεύμα που δείξαμε ως ομάδα, ήταν ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια την φετινή σεζόν”.

-Βρίσκεσαι σε καλή κατάσταση. Πετυχαίνεις γκολ, βοηθάς την ομάδα σου. Αισθάνεσαι πως έχεις αναγεννηθεί στον Παναθηναϊκό;

“Είχα ξαναπεί ότι το πιο σημαντικό είναι να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση. Πλέον αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε καλό επίπεδο και μπορώ να παίξω το παιχνίδι μου. Το έδειξα, έχω περιθώρια βελτίωσης και μπορώ να δώσω περισσότερα. Δεν ήμουν σε φόρμα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και από τη στιγμή που ήρθα εδώ νιώθω ελεύθερος να κάνω αυτό που θέλω στις προπονήσεις και τους αγώνες. Και αυτό φυσικά μου δίνει αυτοπεποίθηση”.

-Είναι ένας από τους στόχους σου και η επιστροφή στην Εθνική Σουηδίας;

“Φυσικά και ελπίζω να ξαναπαίξω εκεί. Αυτό είναι το όνειρο μου. Προπονούμαι καλά σε καθημερινή βάση, προσπαθώ να αγωνιστώ καλά και ελπίζω να με καλέσουν ξανά στην Εθνική ομάδα. Έχω βρεθεί στο παρελθόν και θέλω να ξαναπάω. Το ελπίζω να με καλέσουν και πάλι στην Εθνική”.

-Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ:

“Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, ωστόσο έχουμε καλή ψυχολογία. Πρέπει να δείξουμε την ίδια θέληση που είχαμε και στον αγώνα με τον Αστέρα και πρέπει να παίξουμε και καλύτερα. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, όμως κι εμείς έχουμε καλή ομάδα. Βελτιωνόμαστε κάθε εβδομάδα και νομίζω ότι θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι. Ανυπομονούμε γι’ αυτό και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα”.

-Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο που σε ψήφισε για το καλύτερο γκολ της 6ης αγωνιστικής;

“Σας ευχαριστώ που με ψηφίσατε. Είναι πολύ όμορφο να παίρνω ένα βραβείο σαν αυτό και σας ευχαριστώ”.

-Αυτό είναι ένα μικρό βραβείο. Θα ήθελες να τελειώσεις τη σεζόν με ένα μεγαλύτερο;

“Φυσικά! Αυτό είναι ατομικό βραβείο, αλλά δεν παίζεις ποδόσφαιρο για να κερδίζεις ατομικά βραβεία. Θέλω να κερδίσω κάτι με την ομάδα και για να το πετύχουμε, θα πρέπει όλοι να έχουμε καλή απόδοση και να κάνουμε ότι μπορούμε για να τη βοηθήσουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK