ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SOS Ισπανού καθηγητή για τη βιωσιμότητα του ισπανικού ποδοσφαίρου

Στην πρόβλεψη ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο έχει μόνο πέντε χρόνια ζωής υπό την παρούσα δομή του διατύπωσε επισήμως ο Χοσέ Μαρία Γκάι ντε Λιέμπανα.

SOS Ισπανού καθηγητή για τη βιωσιμότητα του ισπανικού ποδοσφαίρου

Ο καθηγητής χρηματοικονομικών στο τμήμα οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην primera division στην ετήσια έκθεσή του για την κατάσταση του ισπανικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

“Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση” τονίζει ο καθηγητής ” η Λίγκα θα πεθάνει σε πέντε χρόνια. Πριν από δώδεκα μήνες, είχα δώσει δέκα χρόνια ζωής, τώρα δεν μπορώ να πω ότι είναι πάνω από πέντε. Το ποδόσφαιρο στην Ισπανία έχει περισσότερα προβλήματα από λύσεις”.

Φως στο τούνελ κατά τον Γκάι ντε Λιέμπανα θα υπάρξει μόνο αν “γίνει στροφή στη λιτότητα και υπάρξει μία πιο δημοκρατική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων.Αλλιώς οι δαπάνες θα αυξάνονται περισσότερο από τα έξοδα και θα οδηγηθούμε σε φούσκα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ