ΜΠΑΣΚΕΤ

Γεράκια… έζωσαν τους Celtics. Πρόκριση για Lakers και Magic

Την ώρα που οι Los Angeles Lakers σημείωναν την τέταρτη νίκη επί των Nuggets στο Denver και οι Magic αξιοποιούσαν τον παράγοντα έδρα στην πέμπτη αναμέτρηση με τους Raptors (4-1), οι Celtics τα έβρισκαν "σκούρα" απέναντι στην παρέα του Joe Johnson. Ο ηγέτης των Hawks πέτυχε 35 πόντους και έφερε τη σειρά στην απόλυτη ισορροπία (2-2). Ο πέμπτος αγώνας διεξάγεται στη Βοστώνη (ξημερώματα Πρωτομαγιάς).

Γεράκια… έζωσαν τους Celtics. Πρόκριση για Lakers και Magic

Την ώρα που οι Los Angeles Lakers σημείωναν την τέταρτη νίκη επί των Nuggets στο Denver και οι Magic αξιοποιούσαν τον παράγοντα έδρα στην πέμπτη αναμέτρηση με τους Raptors (4-1), οι Celtics τα έβρισκαν “σκούρα” απέναντι στην παρέα του Joe Johnson. Ο ηγέτης των Hawks πέτυχε 35 πόντους και έφερε τη σειρά στην απόλυτη ισορροπία (2-2). Ο πέμπτος αγώνας διεξάγεται στη Βοστώνη (ξημερώματα Πρωτομαγιάς).

Atlanta Hawks – Boston Celtics 97-92 (2-2)


Οι Hawks μπορεί να έχουν τον χαρακτηρισμό του απόλυτου αουτσάιντερ στη σειρά με τους Celtics αλλά αποδεικνύουν ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Η ομάδα της Atlanta εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και στον τέταρτο αγώνα της σειράς και έχοντας στις τάξεις της έναν… αφιονισμένο Joe Johnson έφερε τις νίκες στα ίσα. Πλέον, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στη Βοστώνη τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς και θα επιστρέψουν εκ νέου στην Ατλάντα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (03/05).

Ο Johnson πέτυχε τους 20(!) από τους 35, συνολικά, πόντους του στην τέταρτη περίοδο. Οι Celtics μπήκαν στο τελευταίο δωδεκάλεπτο κρατώντας στα χέρια τους ένα προβάδισμα 10 πόντων (65-75). Ολα έδειχναν ότι θα φύγουν νικητές από την Atlanta και ότι θα έχουν την ευκαιρία να τελιώσουν τη σειρά σε δύο μέρες. Ομως, ο Johnson είχε διαφορετική άποψη. Οι Hawks πέτυχαν 32 πόντους στο τελευταίο μέρος του ματς και δέχτηκαν μόλις 17, πανηγυρίζοντας άλλη μία σπουδαία νίκη. Ο Johnson, όμως, δεν ήταν μόνος του. Είχε στο πλευρό του τον Josh Smith ο οποίος τελίωσε το ματς με 28 πόντους και 7 κοψίματα.


Atlanta Hawks: Johnson 35, Bibby 18, Horford 4 (13ρ.), Smith 28, Williams 8, Childress 4
Boston Celtics: R. Allen 21, Rondo 14 (12ασ.), Perkins 6 (9ρ.), Garnett 20 (6κλ.), Pierce 18, Powe 3, Posey 10


Denver Nuggets – L.A. Lakers 101-107 (0-4)


To χρονικό ενός προαναγγελθέντος… σκουπίσματος, ολοκληρώθηκε. Οι Lakers δεν αστειεύονται και το απέδειξαν από τον πρώτο γύρο των play-off κόντρα στους Nuggets. Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο Denver και τέταρτη συνολικά έστειλε τους “λιμνανθρώπους” στα ημιτελικά της Δύσης όπου περιμένουν είτε τη Utah είτε το Houston με τους “μορμόνους” να έχουν το σαφές προβάδισμα (3-1 νίκες).

Ο Kobe Bryant ήταν για άλλη μια φορά ο καταλύτης στην επικράτηση των Lakers πετυχαίνοντας 14 από τους 31 πόντους του στα τελευταία, 5:30. Ο Pau Gasol πρόσθεσε 21 πόντους και με τον Ισπανό στη σύνθεσή τους οι Lakers μετρούν 25 νίκες και 5 ήττες. Οι Nuggets έγραψαν αρνητική ιστορία καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα που τελειώνει την κανονική περίοδο με περισσότερες από 50 νίκες και αποκλείεται με sweep από τον πρώτο γύρο των play-off.


Denver Nuggets: Iverson 22, Kleiza 8, Camby 3 (17ρ.), Anthony 21 (13ρ.), Martin 8, Smith 26, Carter 2 (6ασ.), Najera 4, Hilario 7
L.A. Lakers: Bryant 31 (7ρ., 6ασ.), Fisher 7, Gasol 21, Odom 14 (12ρ.), Radmanovic 12, Walton 7, Vujacic 5, Farmar 6, Mbenga 4


Orlando Magic – Toronto Raptors 102-92 (4-1)


Για πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια οι Orlando Magic θα είναι παρόντες στον δεύτερο γύρο των play-off της ανατολικής περιφέρειας κι αυτό το οφείλουν κατά μεγάλο ποσοστό στον Dwight Howard. O 22άχρονος ηγέτης των Magic σημείωσε για τρίτη φορά στα πέντε παιχνίδια με τους Raptors το σύνηθες γι’αυτόν “20-20” τελειώνοντας το ματς με 21 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Το συγκρότημα του Stan Van Gundy έφτασε τις τέσσερις νίκες και περιμένει να μάθει ποιοι εκ των Pistons και 76ers θα βρεθούν στο δρόμο τους.


Orlando Magic: Nelson 19, Evans 12, Howard 21 (21ρ.), Turkoglu 12 (8ρ., 9ασ.), Lewis 18 (13ρ.), Bogans 11, Dooling 9
Toronto Raptors: Parker 11, Ford 14, Bargnani 4, Bosh 16 (9ρ.), Moon 8, Kapono 13, Delfino 14, Calderon 12


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK