ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τίτλοι τέλους για Πορτογαλία-Κεϊρόζ

Από τότε που η FIFA αύξησε την τιμωρία του σε έξι μήνες αποχής από τις υποχρεώσεις της εθνικής Πορτογαλίας ο Κάρλος Κεϊρόζ τελούσε εν αμφιβόλω στον πάγκο των Ιβήρων. Την Πέμπτη η ομοσπονδία της χώρας επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν τον 57χρονο προπονητή να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Τίτλοι τέλους για Πορτογαλία-Κεϊρόζ

“Το συμβόλαιο του Κάρλος Κεϊρόζ τερματίστηκε άμεσα”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της FPF, Ζιλμπέρτο Μανταϊγ, μετά το τέλος του Δ.Σ της ομοσπονδίας. Ο τελευταίος στάθηκε στα αποτελέσματα των προκριματικών, αφού μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια η Πόρτογαλία μετρά μόλις έναν πόντο και αυτός είναι το εντός έδρας 4-4 απέναντι στην Κύπρο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στα δύο αυτά παιχνίδια ο Κεϊρόζ δεν ήταν στον πάγκο λόγω της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί.

Αυτή άλλωστε φαίνεται ότι είναι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του Κεϊρόζ με την ομοσπονδία. Αρνούμενος να περάσουν οι παίκτες του από αντι-ντόπινγκ κοντρόλ, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής-ο Κεϊρόζ βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου από τη FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία δεν του χαρίστηκε και του στέρησε το δικαίωμα να κάθεται στον πάγκο της εθνικής ομάδας, αρχικά για ένα μήνα, ενώ τον Αύγουστο αποφάσισε να αυξήσει την ποινή σε εξάμηνο αποκλεισμό.

Είναι κοινό μυστκό, ωστόσο, ότι η συμπεριφορά του Κεϊρόζ εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων δεν άρεσε στους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Αν προσθέσει κανείς και την αγχώδη πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (στα μπαράζ με τη Βοσνία), αλλά και την μέτρια εικόνα των Ιβήρων (σ.σ εξαιρουμένου του 7-0 με τη Β. Κορέα) στοΜουντιάλ του 2010τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι Πορτογάλοι δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την προσφορά του στην εθνική ομάδα.

To συμβόλαιο του 57χρονου προπονητή με την FPF εξέπνεε σε δύο χρόνια. Όσον αφορά το διάδοχο του, κανένα όνομα δεν έχει βγει ακόμα στην επιφάνεια από τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK