Κάτοικος Λίβερπουλ και επίσημα ο Τζόνσον
Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Γκλεν Τζόνσον θα κληθεί να αποδείξει ότι αξίζει να φορά τη φανέλα μίας μεγάλης ομάδας της Πρέμιερσιπ, αφού η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την Παρασκευή (26/06) την απόκτηση του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Μιλώντας για την πρώτη απόκτηση ποδοσφαιριστή από την ομάδα του, για τη νέα χρονιά, ο Ράφα Μπενίτεθ είπε: “ Σκεφτόμαστε να φέρουμε παίκτες με ποιότητα και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε. Είναι Άγγλος και σημαντικός για τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε να βελτιωθούμε και ο Τζόνσον μπορεί να μας βοηθήσει. Το πλέον σημαντικό είναι ότι έχει νοοτροπία νικητή. Ήτανσπουδαίος παίκτης όταν έπαιζε στην Τσέλσι και στην Πόρτσμουθ βελτιώθηκε. Ήταν απόφαση του παίκτη για να αν θα διάλεγε εμάς την Τσέλσι ή τη Μάντσεστερ Σίτι. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να παίξει στη Λίβερπουλ”, τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.
O 24χρονος αμυντικός είδε την καριέρα του να παίρνει την ανιούσα ότι μετά από 15 παιχνίδια με τη Γουέστ Χαμ έγινε ο πρώτος παίκτης που απέκτησε η Τσέλσι, με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στην προεδρία της. Ωστόσο, ο Ζοζέ Μουρίνιο τον έστειλε το 2006 στην Πόρτσμουθ και εν συνεχεία ο Τζόνσον έμεινε…μόνιμος στο “Φράτον Παρκ”, κατακτώντας το κύπελλο Αγγλίας του 2008. Ο Άγγλος αμυντικός έχει φορέσει 15 φορές τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας.