Προβάδισμα για Celtics, “ανάσα” για Wizards
Στο έκτο παιχνίδι πιθανώς να ολοκληρωθεί η σειρά των Celtics με τους Hawks, ύστερα από την τρίτη νίκη της ομάδας της Βοστόνης με 110-85. Μείωσαν σε 3-2 οι Wizards κερδίζοντας στο Κλίβελαντ τους Cavaliers με καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα και διατηρήθηκαν "ζωντανοί".
Στο έκτο παιχνίδι πιθανώς να ολοκληρωθεί η σειρά των Celtics με τους Hawks, ύστερα από την τρίτη νίκη της ομάδας της Βοστόνης με 110-85. Μείωσαν σε 3-2 οι Wizards κερδίζοντας στο Κλίβελαντ τους Cavaliers με καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα και διατηρήθηκαν “ζωντανοί”.
Boston Celtics-Atlanta Hawks 110-85 (3-2)
Ενταση, δύναμη, χειρονομίες, τεχνικές ποινές και αντιαθλητικά φάουλ και στο τέλος οι Celtics πήραν τη νίκη μέσα στη Βοστόνη από τους Hawks με 110-85, παίρνοντας προβάδισμα στη σειρά με 3-2 νίκες. Ο Paul Pierce έκανε ρεκόρ στα play off με 22 πόντους, ο Ray Allen (19 πόντοι) πέτυχε τρία καθοριστικά τρίποντα σε διάστημα τριών λεπτών στην τρίτη περίοδο, κατά την έσχατη προσπάθεια της ομάδας της Ατλάντα να ξαναμπεί στο παιχνίδι και ο Kevin Garnett πρόσθεσε ακόμα 20 πόντους στο σακούλι των γηπεδούχων. Στον αντίποδα, η απειλή του Al Horford περιορίστηκε στους 14 πόντους (και 10 ριμπάουντ) και ως εκ τούτου οι Hawks είχαν μόνο τον Joe Johnson ως αξιόπιστη λύση με 21 πόντους, που δεν ήταν αρκετή.
Celtics
: Bibby 6, Johnson 21, Horford 14 (10ρ., 5ασ.), Williams 12, Smith 18 (5ρ.), Childress 5 (6ρ.), Pachulia 2, Law 5, Jones 2, Richardson, Stoudamire
Hawks: Allen 19, Rondo 12 (7ασ.), Perkins 2, Garnett 20 (7ασ.), Pierce 22 (7ρ., 6ασ.), Powe 10 (7ρ.), Posey 6, Cassell 13, Brown, Davis 4, Allen 2, House
Cleveland Cavaliers-Washington Wizards 87-88 (3-2)
Ενα κακό πρώτο δωδεκάλεπτο και μία… παράκληση του Caron Butler οδήγησε τους Cavaliers σε ήττα μέσα στο Κλίβελαντ με 87-88 από τους Wizards και την σειρά σε έκτο παιχνίδι, αν και οι Cavs διατηρούν το προβάδισμα στις νίκες με 3-2. Ο Butler παραδέχθηκε ότι… ψιθύρισε στον LeBron James να αστοχήσει στο τελευταίο καλάθι για να μεταφερθεί η σειρά στην Ουάσινγκτον και ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των γηπεδούχων σε ακόμα ένα παιχνίδι με 34 πόντους… ακολούθησε τις οδηγίες του αντιπάλου του αστοχώντας σχεδόν σε νεκρό χρόνο. Είχε προηγηθεί ένα εύστοχο δίποντο του Butler (32 πόντοι) μόλις 3,8 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, που εν τέλει έδωσε την “ανάσα” που έψαχναν οι φιλοξενούμενοι.
Cavaliers: West 12 (8ασ.), Szczerbiak 4, Ilgauskas 19 (6ρ.), James 34 (10ρ., 7ασ.), Wallace 2 (6ρ.), Gibson 9, Smith 1, Varejao 3, Brown 3
Wizards: Daniels 12, Stevenson 17, Haywood 4, Butler 32 (9ρ., 5ασ.), Jamison 8 (11ρ.), Mason 8, Songaila 6, Blatche 1, Young