ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καραλής στο Contra.gr: “Ροντέο το πρωτάθλημα”

Για τις συχνές ανακατατάξεις στην "ουρά" του πρωταθλήματος, αλλά και για την ήττα του Σαββάτου από τον Εργοτέλη μίλησε στο Contra.gr ο Γιάννης Καραλής.

Καραλής στο Contra.gr: “Ροντέο το πρωτάθλημα”

Ο επιθετικός της Κέρκυρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει με τους συμπαίκτες του για να βγει η ομάδα του από την επικίνδυνη ζώνη και υποστήριξε πως η μέχρι τώρα εικόνα της δεν συνάδει με τη βαθμολογική της θέση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Καραλής στο Contra.gr:

Γιάννη, αν και την περασμένη αγωνιστική βρισκόσασταν τέσσερις θέσεις από το τέλος, τώρα βρεθήκατε ξανά προτελευταίοι.

“Αυτό που γίνεται φέτος στην ουρά του πρωταθλήματος, έχω να το δω χρόνια. Όπως είπες και εσύ κάθε Κυριακή τα πράγματα αλλάζουν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τη μία αγωνιστική είσαι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και την άλλη βρίσκεσαι στην προτελευταία θέση και παλεύεις για να ανασάνεις πάλι βαθμολογικά. Το πρωτάθλημα έχει μετατραπεί σε ροντέο. Αν και στον πρώτο γύρο υπήρχαν 3-4 ομάδες που πάλευαν για τη σωτηρία τους, τώρα βλέπουμε 7-8! Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα”.

Ο Νίκος Καραγεωργίου είπε πως το παιχνίδι με την Κέρκυρα, ήταν για τον Εργοτέλη παιχνίδι της χρονιάς. Θεωρείς πως ήταν και για σας σαν ένας τελικός;

“Για μας πλέον όλα τα ματς είναι σαν τελικοί. Πάντα έτσι τα βλέπαμε και συνεχίζουμε να τα αντιλαμβανόμαστε σαν τελικούς. Σίγουρα μία νίκη με τον Εργοτέλη θα μας έφερνε σε θέση ισχύος, αναφορικά πάντα με τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν αυτό που περιμέναμε και δυστυχώς γυρίσαμε με άδεια χέρια”.

Αν και η ομάδα έπαιξε καλά, δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία. Τι έφταιξε;

“Δεν ξέρω τι να σου πω. Πάντως και οι δύο ομάδες το ήθελαν πολύ το ματς. Οπότε δεν υπάρχει θέμα μήπως ο Εργοτέλης το ήθελε περισσότερο και το πήρε. Ίσως να έφταιξε το γεγονός ότι δεν ήμασταν προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια”.

Θεωρείς την ήττα από τον Εργοτέλη πισωγύρισμα;

“Είχαμε κάνει κάποια καλά αποτελέσματα στα τελευταία ματς και δείξαμε πως βρίσκουμε το ρυθμό μας. Μία ήττα σίγουρα σε αποσυντονίζει και σε επηρεάζει ψυχολογικά. Πρέπει όμως να τη δέχεσαι και να την αντιμετωπίζεις σωστά, προκειμένου να είσαι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι”.

Μετά το ματς με τον Εργοτέλη τι σας είπε ο Χάβι Γκράθια;

“Ο προπονητής δεν θέλει ούτε με άγχος να μας φορτώσει, ούτε και με ευθύνες. Προσπάθησε να μας ηρεμήσει και μας είπε να στρέψουμε ήδη την προσοχή μας στο επόμενο παιχνίδι που είναι στην έδρα μας με τον ΠΑΟΚ. Και αυτό κάναμε”.

Κάθε αγωνιστική βλέπουμε την ουρά να αλλάζει. Τι προβλέπεις ότι θα γίνει στο τέλος;

“Όπως σου είπα και πριν, φέτος το πρωτάθλημα είναι σαν ροντέο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει ο βαθμολογικός πίνακας, από τη μία αγωνιστική στην άλλη. Θα ήταν μεγάλο λάθος να πω ότι θα σωθούνε κάποιες ομάδες και θα πέσουν κάποιες άλλες. Όποιος επιχειρήσει να το κάνει αυτό, θα εκτεθεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως εμείς μέχρι το τέλος θα παλέψουμε για να παραμείνει η ομάδα στη Super League.

Θεωρείς ότι ο βαθμολογικός πίνακας σας αδικεί;

“Ναι. Δε νομίζω πως η Κέρκυρα, με την εικόνα που έχει δείξει μέχρι στιγμής, αξίζει να είναι στη θέση αυτή. Θα μπορούσαμε να ήμαστε πιο ψηλά, αλλά δυστυχώς κάποια αποτελέσματα δεν ήταν με το μέρος μας. Η τύχη μας γύρισε την πλάτη και δυστυχώς τώρα βρισκόμαστε στη θέση αυτή. Δε νομίζω πάντως πως μας αξίζει να είμαστε προτελευταίοι”.

Ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ. Τι παιχνίδι να περιμένουμε να δούμε;

“Τόσο εμείς όσο και ο ΠΑΟΚ θέλουμε τους βαθμούς, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Εμείς για να ξεφύγουμε από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο ΠΑΟΚ για να μπει στην Ευρώπη. Οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως θα δούμε ένα παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες, με πολύ πίεση και αντεπιθέσεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK