ΑΕΚ-Άρης 1-0
Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα. Δεν εντυπωσίασε αλλά ούσα πιο ουσιαστική από τον Άρη, νίκησε 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο και ξεπέρασε το "σοκ" της πρόσφατηςσυντριβής από τον Παναθηναϊκό.
Η
ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα. Δεν εντυπωσίασε αλλά ούσα πιο ουσιαστική από τον
Άρη, νίκησε
1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο και ξεπέρασε το “σοκ” της πρόσφατηςσυντριβής από τον Παναθηναϊκό. Ήταν
η δεύτερη εντός έδρας νίκη της Ένωσης στα πλέι-οφ, για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη έμειναν οι “κίτρινοι” που δεν σκόραραν εκ νέου (προηγήθηκε το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη).
Αλλάζοντας τα 5/11 του βασικού σχήματος ο Νίκος Κωστένογλου ευελπιστούσε πως θα επέμβει αποτελεσματικά στην εικόνα της ομάδας του, σε σχέση τουλάχιστον με αυτήν που παρουσίασε στο, κατ’ ευφημισμό, ντέρμπι της Λεωφόρου. Πέρα όμως από τα τρεξίματα του ορεξάτου Ράμος από τη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ουσία δεν γεύτηκε. Είδε απλώς την ομάδα του να φτάνει με σχετική άνεση ως την αντίπαλη μεγάλη περιοχή αλλά να μην ολοκληρώνει επιτυχώς τις επιθετικές πρωτοβουλίες της.
75ο λεπτό : Φάση διαρκείας για την ΑΕΚ, αλλά δύο φορές ο Λυμπερόπολος και μία ο Μπλάνκο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κέλεμεν.
72ο λεπτό : Ατομική ενέργεια του Ριβάλντο, ο οποίος ταλαιπώρησε στο τέλος την μπάλα με αποτέλεσμα να πλασάρει άουτ.
68ο λεπτό: Εκπληκτικό γυριστό σουτ του Μπλάνκο, το οριζόντιο δοκάρι του Κέλεμεν δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει.
63ο λεπτό: Εξαιρετικό σουτ του Νεμπεγλέρα, η μπάλα λίγο άουτ.
54ο λεπτό: ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ. Με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μπλάνκο, ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ.
48ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ του Ίβιτς, ο Μάχο εκτινάχθηκε στη γωνία και έδιωξε.
45ο λεπτό: Σέντρα-σουτ του Κάλβο, η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Μάχο που παρακολουθούσε αμέτοχος.
42ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, ουδείς μπήκε στην πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Κέλεμεν.
39ο λεπτό: Ο Βανγκέλι θέλησε να γυρίσει στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ αλλά ο Άλβες επενέβη σωστά.
30ο λεπτό : Αντεπίθεση του Άρη, ο Φελίπε είχε τη χειρότερη δυνατή επιλογή, με τρεις συμπαίκτες του να περιμένουν στην περιοχή της ΑΕΚ.
28ο λεπτό : Ο Ράμος εξαπόλυσε σουτ, αλλά ο Κέλεμεν, με τη βοήθεια του δοκαριού, έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης μετά από την εκτέλεση του Ριβάλντο, ο Βανγκέλι έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Καλόν.
16ο λεπτό: Οι αμυντικοί του Άρη πρόλαβαν την τελευταία στιγμή τον Μπλάνκο πριν γίνει απειλητικός.
7ο λεπτό : Μετά από σέντρα του Κάλβο, ο Ίβιτς έκανε το ανάποδο ψαλίδι, αλλά στη γωνία του ο Μάχο αντέδρασε άψογα.
1ο λεπτό: Από καλή θέση ο Καφές δεν έπιασε καλά το πλασέ και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κέλεμεν.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, δοκιμάζοντας σχήμα… τελικού (4-5-1 με τους Κάλβο και Φελίπε στα πλάγια της επίθεσης να βοηθούν τον Κόκε), φρόντισε να φράξει τους διαδρόμους προς την εστία του Κέλεμεν, ο οποίος δεν είχε πολλή δουλειά. Στο 1ο λεπτό ήταν σωστή θέση για να “καπακώσει” το αδύναμο σουτ του Καφέ και στο 28′ εκτινάχθηκε εντυπωσιακά για να διώξει, με τη βοήθεια του δοκαριού, σε κόρνερ, το μακρινό σουτ του Ράμος (στην εξέλιξη ο Βανγκέλι έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Καλόν).
Οι “κίτρινοι”, οι οποίοι έβγαινανσυχνά-πυκνά στην κόντρα αλλά τους έλειπεη αποτελεσματικότητα (χαρακτηριστική η αντεπίθεση στο 30′ που τη σπατάλησε ο Φελίπε)είχαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν στο 7ο λεπτόαλλά το ανάποδο ψαλίδι του Ίβιτς βρήκε σε ετοιμότητα το Μάχο, αλλά και στο 45′ όταν στη σέντρα-σουτ του Κάλβο από τα δεξιά, με τον Αυστριακό να παρακολουθεί αμέτοχος, η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών της εστίας της Ένωσης.
Αποδείχθηκε πως εκείνο που έλειπε από τις δυο ομάδες ήταν ο παίκτης που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κωστένογλου ευτύχησε να τον χρησιμοποιήσει με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Στην πρώτη ουσιαστικά επαφή του με την μπάλα, στο 53ο λεπτό, ο Νίκος Λυμπερόπουλος (αντικατέστησε τον “δεν ξέρω σε ποια θέση παίζω”Καλόν)σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μπλάνκο που από μόνιμοςεκτελεστής έγινε δημιουργός.
Το γκολ του Μεσσήνιου είχε ευεργετικές συνέπειες για τους γηπεδούχους: τους απελευθέρωσε από την πίεση και διέσπασε τις συμπαγείς ως τότε γραμμές του Άρη που προέβη σε βιαστικές κινήσεις προκειμένου να ισοφαρίσει, αφήνοντας εκτεθειμένα τα μετόπισθεν. Η παρουσία του Γκαρσία αντί του Κάλβο έφερε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχασαν τον έλεγχο του κέντρου μην μπορώντας έτσι να απειλήσουν ουσιαστικά.
Η καρφωτή κεφαλιά του Γκιάρο στο 78′, που έδιωξε σε κόρνερ ο Μάχο ήταν η πιο καλή στιγμή των “κίτρινων” στην επανάληψη. Αντίθετα η Ένωση θα μπορούσε εύκολα να είχε διευρύνει το προβάδισμά της. Το εντυπωσιακό σουτ του Μπλάνκο στο 68ο λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κέλεμεν, η καταπληκτική ατομική (ως ένα βαθμό εγωιστική) προσπάθεια του Ριβάλντο στο 72′ δεν είχε αίσιο τέλος, ενώ στο 78′ ο Κέλεμεν νίκησε τους Λυμπερόπουλο και Μπλάνκο. Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους και η ΑΕΚ έμεινε ζωντανή, με άλλη ψυχολογία πλέον, στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.
Διαιτητής: Κασναφέρης
Βοηθοί: Καλαϊτζίδης, Παπαχαραλάμπους
-Ο Τραϊανός Δέλλας, παρότι είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα, ένιωσε ένα σφίξιμο κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και έμεινε εκτός αποστολής.
-Την αναμέτρηση παρακολούθησαν οι Ότο Ρεχάγκελ και Γιάννης Τοπαλίδης.