ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

1ος όμιλος: Οι παλιές “καραβάνες” και οι πρωτάρηδες

Ένας από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ο 1ος, καθώς και οι τέσσερις ομάδες προέρχονται από μεγάλες ποδοσφαιρικές σχολές της Ευρώπης. Ο λόγος για την ιταλική Ίντερ, η οποία καλείται να υπερασπιστεί τον περυσινό τίτλο, τη γερμανική Βέρντερ που επιστρέφει μετά από έναν χρόνο απουσίας και τις πρωτάρες Τότεναμ από την Αγγλία και Τβέντε από την Ολλανδία.

1ος όμιλος: Οι παλιές “καραβάνες” και οι πρωτάρηδες
Τβέντε – Ίντερ

Από το “Ντε Γκρολς Φέστε” του Εντσέντε ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ η κάτοχος του τροπαίου, Ίντερ, η οποία θα αντιμετωπίσει την πρωτάρα στη διοργάνωση Τβέντε.

Οι γηπεδούχοι δεν ανήκουν στις παραδοσιακές δυνάμεις της Ολλανδίας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει πολλά βήματα προόδου, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά στην 45χρονη ιστορία τους, κάτω από τις οδηγίες του άλλοτε ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας, Στιβ ΜακΛάρεν. Πλέον, με το Βέλγο Μισέλ Πρεντόμ στον πάγκο της, η Τβέντε θέλει να αποδείξει ότι δεν βρέθηκε τυχαία στην κορυφή της Εredivisie.

Από την πλευρά τους, οι “νερατζούρι”, δεν ξεκίνησαν όπως τελείωσαν την περυσινή χρονιά, καθώς ηττήθηκαν στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ από την Ατλέτικο, ενώ δεν έχουν πείσει ακόμα με τις εμφανίσεις τους στη Serie A.

Όπως και να ‘χει πάντως, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θέλει να ξεκινήσει με το “δεξί” τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το γεγονός ότι θα αγωνιστεί χωρίς τους Τιάγκο Μότα και Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

Διαιτητής: Πέδρο Προένκα





Βέρντερ Βρέμης – Τότεναμ

Δύο ομάδες από τις παραδοσιακές σχολές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η γερμανική Βέρντερ Βρέμης και η αγγλική Τότεναμ, ξεκινούν την φετινή πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ από το “Βέζερσταντιον”.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας η Βέρντερ επέστρεψε στους ομίλους, αφού απέκλεισε τη Σαμπντόρια, ύστερα από δύο συγκλονιστικά παιχνίδια στον 3ο προκριματικό γύρο. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ είναι σαφώς πιο έμπειρη (6η συμμετοχή τα τελευταία 7 χρόνια) από την πρωτάρα, Τότεναμ, όμως θα αγωνιστεί χωρίς τους Μερτεσάκερ, Νάλντο, Πιζάρο. Επίσης αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Φρινγκς, Μπορόφσκι και Χαντ.

Από την άλλη πλευρά τα “σπιρούνια”, μπορεί να συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως κανείς δεν μπορεί να τα ξεγράψει αφενός γιατί είναι ένας αγγλικός σύλλογος και αφετέρου γιατί μετράνε αρκετές διακρίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για τους μη γνωρίζοντες, η Τότεναμ ήταν η πρώτη ομάδα από το “νησί” που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο και συγκεκριμένα το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1963. Επίσης στο παλμαρέ της έχει και δύο Κύπελλα ΟΥΕΦΑ (1972, 1984). Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, απόντες από το ματς της Βρέμης θα είναι οι Ντεφό και Ντόουσον, ενώ κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να ξεκινήσει ο Κουντιτσίνι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ