ΜΠΑΣΚΕΤ

Έρχεται ο νέος Μάκαντου

Τη συμμετοχή του στο draft του 2014 ανακοίνωσε Τζέιμς Μάικλ Μάκαντου ένα χρόνο πριν ολοκληρώσει τις σπουδαίες του στο Νορθ Καρολάινα.

Έρχεται ο νέος Μάκαντου

Η είδηση δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του φημισμένου κολεγίου, από το οποίο το 1984 αποφοίτησε ο Μάικλ Τζόρνταν.

Πρόκειται για ανιψιό του θρυλικού Μπομπ Μάκαντου, ο οποίος φοίτησε στο ίδιο πανεπιστήμιο και κατόπιν έκανε τρομερή καριέρα σε ΝΒΑ, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα με τους Λέικερς και κερδίζοντας το 1975 τον τίτλο του MVP, όντας μέλος του Hall of Fame (τάξη του 2000). Αργότερα έπαιξε με την ίδια επιτυχία στην Ευρώπη, πανηγυρίζοντας το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1987 και του 1988 με τη Μιλάνο (απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στις δύο χρονιές). Αξέχαστες έχουν μείνει οι μάχες με τον Άρη των Γκάλη – Γιαννάκη εκείνη τη διετία. Τότε που ο πρωταθλητής Ελλάδας ταπείνωσε δύο φορές την ιταλική ομάδα στο Αλεξάνδρειο.

Ο μικρός Μάκαντου εύχεται σίγουρα να βαδίσει στα χνάρια του θείου του. Αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στα λεγόμενά του. ” Είμαι ευγνώμων στο Θεό για τις ευκαιρίες που είχα στο κολέγιο. Είμαι ευγνώμων για όσα ευλογήθηκα να ζήσω από τη σχέση μου με τον προπονητή Ουίλιαμς και το επιτελείο, τους νυν και πρώην συμπαίκτες μου και το γεγονός πως είμαι τόσο κοντά να λάβω το πτυχίο μου από ένα τέτοιο ινστιτούτο.

Χωρίς αμφιβολία σκοπεύω να επιστρέψω και να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Είναι σημαντικό για εμένα. Νιώθω έτοιμος να περάσω στο επόμενο επίπεδο και ενθουσιασμένος με την πρόκληση. Να υλοποιήσω το όνειρό μου και να παίξω στο ΝΒΑ“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος με τα προσόντα (2μ06) και το ταλέντο του στο μπάσκετ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου.

Με τα όσα έχει πετύχει στα κολεγιακά του χρόνια ο Μάκαντου μοιάζει δύσκολο να μην επιλεχθεί ψηλά. Σε 108 παιχνίδια με το Νορθ Καρολάινα πέτυχε 1.232 πόντους και πήρε 640 ριμπάουντ, ενώ ήταν δύο φορές στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Περιφέρειας του Ατλαντικού.

Οι ειδικοί τον παρομοιάζουν πολύ με το θείο του, πιστεύοντας ότι συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί και να φτάσει στο ίδιο επίπεδο. Ποιος ξέρει, ίσως τον δούμε στην Ευρώπη κοντά στα 40 του…

Μία καλή γεύση από τον μεγάλο Μάκαντου…

…ο οποίος έχει σκοράρει και 50 πόντους.

Μόνο το μέλλον θα δείξει αν μπορεί να γίνει αυτός το τοτέμ της οικογένειας. Η δική σας γνώμη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK