ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνεχής δράση στα πλέι-οφ της Α1

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε 48 ώρες από τη λήξη των πρώτων αναμετρήσεων για τον πρώτο γύρο των πλέι-οφ της Α1 και οι οκτώ φιναλίστ, χωρίς να έχουν ξεκουραστεί αγωνιστικά και πνευματικά, επιστρέφουν στα παρκέ για τις νέες μεταξύ τους μάχες, οι οποίες ίσως αποβούν καθοριστικές για τον καταρτισμό της πρώτης τετράδας.

Συνεχής δράση στα πλέι-οφ της Α1

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε 48 ώρες από τη λήξη των πρώτων αναμετρήσεων για τον πρώτο γύρο των πλέι-οφ της Α1 και οι οκτώ φιναλίστ, χωρίς να έχουν ξεκουραστεί αγωνιστικά και πνευματικά, επιστρέφουν στα παρκέ για τις νέες μεταξύ τους μάχες, οι οποίες ίσως αποβούν καθοριστικές για τον καταρτισμό της πρώτης τετράδας. Με μόνο μία ημέρα στη διάθεσή τους για προπόνηση οι τεχνικοί δεν είχαν την ευχέρεια να επέμβουν καταλυτικά για να αλλάξουν συγκεκριμένα πράγματα, άρα τα αποτελέσματα και η εικόνα των πρώτων αγώνων αποτελούν οδηγό ενόψει των αναμετρήσεων της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ό,τι είδαμε το Σάββατο, το Μαρούσι έχει τη μεγάλη ευκαιρία να νικήσει εκ νέου τον Άρη, να διπλασιάσει τις επιτυχίες του και να βρεθεί από το… παράθυρο στα ημιτελικά. Οι Θεσσαλονικείς, που αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα θα σημάνει οικονομική καταστροφή, παίζουν με το πιστόλι στον κρόταφο αλλά διαθέτουν την ποιότητα να ανταπεξέλθουν και να επαναφέρουν τη σειρά στο Αλεξάνδρειο. Η εν λόγω σειρά μας θυμίζει έντονα τις προ διετίας μάχες για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, με τον Άρη να βγαίνει τότεαλώβητος.



Το πρόγραμμα της Δευτέρας (05/05)



17:00 Ολύμπια-Παναθηναϊκός

17:00 Μαρούσι-Άρης

17:00 Πανελλήνιος-Πανιώνιος

19:05 ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Στην Κυψέλη, ο Πανελλήνιος καλείται να ισοφαρίσει τον Πανιώνιο προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για παρουσία στο… Φάιναλ-4 του πρωταθλήματος. Οι “κυανέρυθροι” βρέθηκαν σε καλύτερη ημέρα στο πρώτο παιχνίδι και έφτασαν σχετικά εύκολαστη νίκη, ωστόσο οι “Ολυμπιονίκες”, οι οποίοι έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Νίκου Ζαβλανού, στην έδρα τους μεταμορφώνονται προς το καλύτερο έχοντας το δικαίωμα να πιστεύουν πως θα στείλουν τη σειρά στο τρίτο παιχνίδι. Ακόμη κι αν δεν αγωνιστεί ο Τρε Κελι.



Στα άλλα δύο παιχνίδια, τα πράγματα είναι πιοξεκάθαρα. Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δοκιμάζονται σε Λάρισα και ΟΑΚΑ αντίστοιχα αλλά Ολύμπια και ΑΕΚ δεν μοιάζουν ικανές να τους απειλήσουν. Τουλάχιστον με όσα είδαμε στα πρώτα παιχνίδια οι “πράσινοι” και οι “ερυθρόλευκοι” θα πάρουν, εύκολα ή δύσκολα,το αποτέλεσμα που χρειάζονται καλύπτοντας το πρώτο βήμα προς τους τελικούς. Αν ένα εκ των δύοζευγαριών οδηγηθεί σε τρίτο παιχνίδι θα πρόκειται για σενάριο αναπάντεχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ