Τρίτωσε το κακό για την Εθνική γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού
Με την κούραση να την καταβάλλει στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική μας ομάδα γυναικών, υπό τις οδηγίες του νέου Ομοσπονδιακού προπονητή Σωκράτη Βακάλη, έχασε την Τετάρτη (21/03) από την Πορτογαλία στο κλειστό της Μίκρας με 30-18.
Αυτή ήταν η τρίτη ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει στον Β΄ όμιλο της Β΄ προκριματικής φάσης. Το Σάββατο (24/03) οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν και πάλι, αυτή τη φορά στην Ιβηρική χερσόνησο.
” Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας. Τα κορίτσια έκαναν ότι τους ζήτησα. Για την μικρή προετοιμασία που κάναμε είχαμε καλή απόδοση στα 30 πρώτα λεπτά του ματς, αλλά έπειτα κούραση και κακή συγκέντρωση οδήγησαν στην ήττα. Έκαναν πολλές αλλαγές, αλλά χρόνο με το χρόνο κάθε παίκτρια θα έχει τον δικό της ρόλο στην ομάδα» δήλωσε ο Βακάλης.
Από την πλευρά της, η Τσάκαλου επεσήμανε: « Είναι μία νέα προσπάθεια με νέο προπονητή. Η εμφάνιση μας δεν ήταν απογοητευτική. Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά ξέφυγε και αυτό οφείλεται στα πολλά αβίαστα λάθη που κάναμε».
Τα δεκάλεπτα: 3-5, 6-8, 10-14 (ημχ.), 12-18, 13-25, 18-30.
Ελλάδα: Χατζηπαρασίδου 2, Μπατζαρακούδη, Παπαδοπούλου 1, Μαυρογιώργη 2, Μάστακα 2, Κοτσαμπουικίδου, Μούρνου, Βαφειάδου, Παπανικολάου, Δημητρίου 2, Στρατάκη, Τσάκαλου 7, Αναστασίου 1, Μπαλάφα 1, Χοτοκουρίδου, Λέκκα.
Πορτογαλία: Περέιρα, Σόουζα 6, Αγκιάρ 5, Αντράντε Α., Σαμπίνο 2, Λόπες Β. 2, Σίλβα, Αντράντε Αντ. 2, Γκόις, Κορέια 5, Περέιρα 4, Καταρίνο 2, Πινέιρο, Μέλο, Λόπες Σ. 2.
Η Βαθμολογία
1. Ρουμανία (73-42) 4
2. Σερβία (68-41) 4
3. Πορτογαλία (75-85) 2
4. Ελλάδα (56-104) 0