Χαλκιάς: “Αποτυχημένη διαδικασία τα πλέι οφ”
Ο Κώστας Χαλκιάς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος μέσω των πλέι-οφ και αναφέρθηκε στην πορεία της εθνικής ομάδας. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ σε συνέντευξή του στο hellasfanclub.gr, τόνισε επίσης ότι το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι καταπληκτικό.
Τελικά η άμυνα παραμένει διαχρονικά το μεγάλο όπλο της Εθνικής; Έχετε μόλις δύο γκολ παθητικό στον όμιλο…“Αυτό που χαρακτηρίζει την Εθνική μας είναι ότι δεν στηρίζεται σε μεμονωμένους παίκτες αλλά στο σύνολο. Ό,τι κατάφερε αυτή η ομάδα, από την κατάκτηση του Euro 2004, ή τις προκρίσεις σε τελικές φάσεις άλλων Euro και Μουντιάλ το έκανε στηριζόμενη στο σύνολο κι όχι στις μονάδες. Σε αυτή την ομάδα όλοι αμυνόμαστε κι όλοι επιτιθέμαστε”.
Έκανες εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα με την Πολωνία και όπως σε όλες τις θέσεις έτσι και σε αυτήν του τερματοφύλακα ο προπονητής έχει πολλές επιλογές Είναι ένα από τα ατού της Εθνικής το ότι στηρίζεται πλέον σε πιο πολλούς παίκτες; “Αυτό που κατάφερε ο Σάντος είναι να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες, όπου κι αν αγωνίζονται να διεκδικούν μια θέση στην Εθνική, να περιμένουν την κλήση. Είτε παίζουν στον πρώτο είτε στον τελευταίο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, οι Έλληνες παίκτες γνωρίζουν ότι μέσω της προσπάθειάς τους στο σύλλογό τους μπορούν να διεκδικήσουν την κλήση τους. Είναι πολύ θετικό να υπάρχουν τόσο πολλά και νέα πρόσωπα ακόμη και για το απώτερο μέλλον”.
Οι αγώνες του Ιουνίου είναι μεν μακριά ωστόσο μπορείς να μας εξηγήσεις ως ποδοσφαιριστής αν είναι εύκολο να πηγαίνεις σε ματς της Εθνικής, ενώ έχει μεσολαβήσει μια κοπιαστική σεζόν κι ειδικά με την πίεση και την ένταση που υπάρχει στην Ελλάδα; “Είναι πολύ δύσκολο πράγματι γιατί είναι το τέλος της σεζόν όπου αρκετοί παίκτες θα είναι κουρασμένοι. Όσοι δε, παίζουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα θα ερχόμαστε από αυτή την αποτυχημένη διαδικασία που λέγεται πλέι οφ, και θα το λέω συνεχώς αυτό. Δεν ξέρω γιατί εδώ κάνουμε πλέι οφ. Σε ποιο μεγάλο πρωτάθλημα έχετε δει πλέι οφ; Μόνο στο μπάσκετ και το βόλεϊ ξέρω ότι υπάρχουν πλέι οφ. Θα υπάρχουν λοιπόν τον Ιούνιο κάποιοι παίκτες που θα έρθουν κουρασμένοι από τα πλέι οφ, κι άλλοι που δε θα έχουν παίξει πλέι οφ και μπορεί να έχουν να δώσουν επίσημο αγώνα ή να προπονηθούν σε ψηλό επίπεδο για διάστημα ενός μήνα! Ευτυχώς ο αγώνας του Ιουνίου είναι αυτός με τη Μάλτα στην έδρα μας. Δε λέω ότι είναι εύκολος, ωστόσο καλύτερα που πήγαμε τώρα στη Μάλτα και τον Ιούνιο θα παίξουμε στην έδρα μας. Κι ευτυχώς επίσης που δεν έχουμε αντί της Μάλτας κανένα ντέρμπι για πρωτιά ή κάποιον πιο δύσκολο αγώνα…”.