“Ελπίζουμε στο θαύμα, σίγουροι για την πρόκριση”
Αισιόδοξος και ταυτόχρονα σίγουρος για το ταξίδι της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Διαβάστε τι δηλώνει για τα ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και τι λέει για το συμπαίκτη του Μίροσλαβ Στοχ, με τον οποίον βρέθηκαν αντίπαλοι. Ακόμη, διαβάστε δηλώσεις του Σλοβάκου άσου του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στη “Metrosport”:
– Δημήτρη φαντάζομαι είστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Από την εμφάνιση;
“Σίγουρα μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα και γενικά μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, όμως αυτή τη στιγμή, το πρώτο και σημαντικότερο για εμάς είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίζαμε, ώστε και να κρατήσουμε τις ελπίδες μας για την πρώτη θέση αλλά και να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στους καλύτερους δεύτερους για τα μπαράζ. Όπως και να ‘χει, έγινε αυτό που θέλαμε και είμαστε ικανοποιημένοι”.
– Πιστεύετε ακόμη στην απευθείας πρόκριση;
“Όσο υπάρχουν ελπίδες, πάντα πιστεύεις ότι μπορεί και να γίνει το θαύμα. Ρεαλιστικά βέβαια οι πιθανότητες είναι λίγες, όμως εμείς οφείλουμε να κερδίσουμε και την Τρίτη και θα περιμένουμε τα νέα για τη Βοσνία”.
– Πάντως διακρίνω ότι πιστεύετε πολύ στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
“Ναι γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε και γνωρίζουμε όλοι ότι αυτή η εθνική ομάδα έχει πια γαλουχηθεί για τέτοιες διοργανώσεις. Η εθνική Ελλάδας έχει μάθει στα δύσκολα και το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Για το λόγο αυτό θεωρούμε πως είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο θα βρεθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ακόμη και αν χρειαστεί μπαράζ δηλαδή”.
– Σκέφτεσαι ήδη κάποιον αντίπαλο που προτιμάς;
“Όχι δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Εξάλλου, δεν είναι ακόμη και γνωστοί όλοι οι υποψήφιοι αντίπαλοι”.
– Ο Στοχ ήταν δύσκολος αντίπαλος;
“Γενικά η Σλοβακία διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ο Μίροσλαβ είναι ασφαλώς ένας ποδοσφαιριστής που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να δημιουργήσει μεγάλους κινδύνους και έπρεπε να τον προσέχουμε ιδιαίτερα αλλά είναι και πολύ καλό παιδί και καλή παρέα”.
– Ο ΠΑΟΚ πάντως έχει πλέον αρκετούς διεθνείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες εθνικές.
“Αυτό αποδεικνύει και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και γενικά την άνοδο της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Είναι σίγουρα ευχάριστο και μακάρι να γίνουν ακόμη περισσότεροι”.
“Να πάει στο Μουντιάλ η Ελλάδα”
Ο Μίροσλαβ Στοχ, δήλωσε: “Σίγουρα το γεγονός πως παίζω στην Ελλάδα με έχει κάνει να συμπαθώ ακόμη περισσότερο τη χώρα και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, φυσικά θα έκανα τα πάντα για να βρεθεί η Σλοβακία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ή να κερδίσει το παιχνίδι με την Ελλάδα. Όμως τώρα, ειλικρινά λέω μακάρι να είναι η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο”. Σχολιάζοντας την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη δική του εθνική ομάδα, ο Μίροσλαβ Στοχ επισήμανε πως: “Δεν ήταν και τόσο καλό το παιχνίδι και τελικά κρίθηκε από ένα λάθος που γίνεται σπάνια, όμως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο”. Όσο για τα συναισθήματά του από το γεγονός πως βρήκε απέναντι του ορισμένους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ: “Ηταν σίγουρα παράξενο και περίεργο, όμως μετά από ένα διάστημα ο καθένας παίζει για τη δική του εθνική ομάδα. Είναι λογικό από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αρκετοί από αυτούς να παίζουν και στην εθνική ομάδα. Είναι καλό για το σύλλογο και πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε μαζί ψηλά”. Τέλος, αναφορικά με τη δική του επιστροφή στην εθνική, τόνισε πως: “Ηταν κάτι που ήθελα και περίμενα. Δεν ένιωσα πως είχα λείψει ιδιαίτερα”.