Αμοιβαίο ενδιαφέρον
-«Είδα το κουπόνι, ρε συ, και δεν έχει καθόλου το ματς του Εργοτέλη με τον Ηρακλή. Κρίμα, χάσαμε μια πληρωμένη ισοπαλία. Και 2,00 να έδινε εγώ από εκεί θα ξεκινούσα τα δελτία μου».
-«Δε μου λες, την άλλη κραγμένη ισοπαλία την έχει»;
-«Για ποια μιλάς; Δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι στην Ελλάδα που να συμφέρει η ισοπαλία και τους δύο».
-«Ελα τώρα… Της Κέρκυρας το ματς με τον Πανιώνιο το έχει»;
-«Για να δω… Ναι, κανονικά το έχει. Και η ισοπαλία σε μια χαρά απόδοση. Καθαρό το βλέπει ο μπουκ. Και να σου πω κάτι ρε φίλε; Ετσι είναι. Από πού κι ως πού δηλαδή τους συμφέρει; Για δες τη βαθμολογία. Στους 31 ο Πανιώνιος, στους 30 η Κέρκυρα. Τι τους βολεύει η μοιρασιά; Αμα κερδίσει η Τρίπολη τους έπιασε».
-«Καλά εσύ μόνο τη βαθμολογία κοιτάς; Τα επόμενα ματς που έχουν δεν τα είδες;»
-«Εγώ θυμάμαι μόνο ότι παίζει Αστέρας-Πανιώνιος τελευταία αγωνιστική. Αίμα και άμμος»…
Ο ένας από τους δύο ρουφάει μια γουλιά φραπόγαλο και παίρνει βαθυστόχαστο ύφος.
-«Πρόσεξέ με λίγο και μη με διακόψεις. Πες ότι έρχονται ισοπαλία, έτσι; Πάει ο Πανιώνιος στους 32 και η Κέρκυρα στους 31. Την άλλη αγωνιστική τι παίζει; Πανιώνιος-Πανσερραϊκός. Δηλαδή νομίζεις ότι θα πάει ο Πανσερραϊκός ο τελευταίος να κόψει βαθμούς; Πού είμαστε, στην Αγγλία; Πάει στους 35 ο Πανιώνιος. Πες ότι κερδίζει ο Αστέρας τον Αρη, που δεν είναι και σίγουρο καθόλου κατά τη γνώμη μου, αλλά πες ότι τον κερδίζει. Πάει στους 31. Θα πάρει αποτέλεσμα και την επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό; Μόνο αν πάρει κινδυνεύει ο Πανιώνιος, που κι έτσι να γίνει θα παίξει για δύο αποτελέσματα στην Τρίπολη. Αλλιώς υπάρχουν τέσσερις βαθμοί που τους χωρίζουν και ο Πανιώνιος πάει στην Τρίπολη για τουρισμό τελευταία αγωνιστική».
Το καλοσκέφτεται ο άλλος. Αλλά έχει τις αντιρρήσεις του.
-«Αντε, πες πως έχεις δίκιο. Τον Πανιώνιο τον βολεύει μια ισοπαλία. Η Κέρκυρα όμως»;
-«Πρόσεξε λίγο κι εδώ. Με ποιον παίζει η Κέρκυρα την άλλη αγωνιστική; Με τον Εργοτέλη. Ο οποίος Εργοτέλης πες ότι παίρνει έναν βαθμό με τον Ηρακλή, πάει στους 34. Ξέρεις με ποιον παίζει ο Εργοτέλης τελευταία αγωνιστική; Εξω με τον Πανσερραϊκό. Δηλαδή αν χρειάζεται ο Εργοτέλης τη νίκη ή τέλος πάντων ένα βαθμό δεν θα τον πάρει; Μπορεί να φτάσει δηλαδή μέχρι τους 37 ο Εργοτέλης, λίγο ακόμα και θα’ βγαινε Ευρώπη. Ο Εργοτέλης λοιπόν πάει στην Κέρκυρα ουσιαστικά αδιάφορος. Η, για να μην είμαι υπερβολικός, θα έχει ένα μαξιλαράκι ότι σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά έχει καβάτζα και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής για να σωθεί οπωσδήποτε. Οπότε η Κέρκυρα αν κερδίσει τον Εργοτέλη πάει στους 34. Κι αν ο Αστέρας δεν πάρει τίποτα στο ΟΑΚΑ σώθηκε κι αυτή οριστικά, γιατί στα μεταξύ τους με τον Αστέρα είναι καλύτερη. Θυμάσαι; Τον κέρδισε 2-0 στην Τρίπολη κι έχασε 2-1 στην Κέρκυρα. Οπότε στην ισοβαθμία είναι πάντα από πάνω».
Ο άλλος σκέφτεται πολύ, προσπαθεί να βρει «τρύπα» στο σενάριο.
-«ΟΚ, σωστά φαίνονται αυτά, αλλά το σενάριό σου βασίζεται στο ότι ο Αστέρας δεν θα πάρει τίποτα στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή το’ χεις σίγουρο ότι δεν θα πάρει τουλάχιστον βαθμό;»
-«Οσο έχεις κι εσύ σίγουρο ότι θα κερδίσει ο Αστέρας τον Αρη. Εγώ δεν σου λέω ότι ο Αρης έχει κίνητρο, ότι έχει 2/2 νίκες με τον Τσιώλη. Πες εσύ ότι είσαι παίκτης της Κέρκυρας ή του Πανιωνίου. Εννοείται ότι θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή με Τρίπολη την ώρα του ματς. Οσο ξέρεις εσύ ότι είναι ισοπαλία το άλλο ματς ή προηγείται ο Αρης, κορόιδο είσαι να βγεις μπροστά και να διακινδυνέψεις; Κάθεσαι στα αυγά σου και παίρνεις το βαθμουλάκο που σε εξασφαλίζει. Αλλά σου λέω, και να κερδίσει ο Αστέρας, πάλι το σενάριο βγαίνει».
-«Καλά, αυτά τα σκέφτηκες εσύ και δεν τα’ χει σκεφτεί ο μπουκ»;
-«Τι να σου πω; Μια φορά στημένο δεν είναι. Με ξέρεις εμένα, όπου ακούω στημένο φεύγω μακριά. Δεν υπάρχει στήσιμο εδώ νομίζω, υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον. Τι να στήσουν δηλαδή, το αυτονόητο; Και τέλος πάντων, ρε φίλε, το στοίχημα είναι θέμα απόδοσης. Αμα μου τη δίνανε αυτή την ισοπαλία στο 1,80 και το 2,00 που παίζεται το Εργοτέλης-Ηρακλής, ούτε καν θα ασχολιόμουν. Εδώ μια ματιά που έριξα και στους έξω, το δίνουν άλλος 2,70, άλλος 2,75. Μια χαρά είναι για μένα. Το παίρνω το ρίσκο. Εσύ κάνε ό,τι θέλεις…».
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Χ
BETFAIR: 2,72
ΒΕΤΟΤΟ: 2,75
ΒΕΤCLIC: 2,70