Μπάγεβιτς: “Το πέναλτι είναι μέρος του παιχνιδιού”
Υπονοούμενα για τη διαιτησία του Κουκουλάκη άφησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε: ” Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αλλάξαμε μερικούς παίκτες λόγο κούρασης, να είμαστε πιο φρέσκοι σε αυτό το παιχνίδι. Δεν παίξαμε άσχημα. Δεχθήκαμε γκολ μετά από δύο επιθέσεις τους. όταν χάνεις ευκαιρίες, σε τέτοιες περιπτώσεις συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Δεν έχουμε και τύχη καθόλου – για τα γκολ, λέω. Ό,τι μπορούσαμε καλύτερα κάναμε. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες και στο 2-0 τα έδωσαν όλα και ισοφαρίσαμε. Ένα παιχνίδι που ήταν χαμένο. Δεν έχω μιλήσει για διαιτησία ποτέ. Δεν μου αρέσει. Θα πω μόνο ένα πράγμα: Το πέναλτι είναι ένα… κομμάτι του παιχνιδιού κι αν είναι αλήθεια αυτό που μου λένε, τι να πω; Δεν θέλω να πω τίποτα. Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει. Τώρα μιλάω περισσότερο για τους παίκτες όχι για τον εαυτό μου. Αυτοί κάνουν μεγάλη προσπάθεια.
Θα κάνουμε προσπάθεια κι αν χάνουμε κι αν κερδίζουμε. Από αρχή προσπαθήσαμε και δεχθήκαμε γκολ. Δεν μπορείς ποτέ να βάλεις αυτή την προσπάθεια που είχαμε τα τελευταία 5 λεπτά. Από κόρνερ δεχθήκαμε γκολ, είχαμε και στο πρώτο ημίχρονο ευκαιρίες να βάλουμε στο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαν ένα δοκάρι. Αν κάποιος φταίει εγώ είμαι ο πρώτος. Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες.
Για τη θέση του Λυμπερόπουλου έχουμε κατά νου τον Τζιμπούρ και τον Μπλάνκο. Όπως είναι επίσης ο Ρότζερ ή ο Έντερ. Αυτοί οι δύο δύσκολα μπορούν να παίξουν τώρα εκεί. Σκέφτηκα πολύ να παίξω με δύο σέντερ φορ ή με έναν από αυτούς. Έπαιξα με δύο σέντερ φορ. Ο Μπλάνκο πίεζε προσπαθούσε. Μπορεί και ο Σκόκο να παίζει πίσω από τον φορ, μπορεί και με άλλη ποιότητα. Πιστεύω ότι και ο Γκερέιρο μπορεί να παίξει. Δεν του έχω δώσει πολλές ευκαιρίες, με όλα αυτά που έχουν γίνει”.
Mε ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκε το αποτέλεσμα ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος που τόνισε: “Είναι λίγο περίεργο μετά το μας με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να αισθανόμαστε αδικημένοι από τον βαθμό που πήραμε. Σίγουρα είναι καλός ο βαθμός, όμως θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο. Η εμφάνιση που έκαναν και πάλι τα παιδιά, ήταν συγκλονιστική. Ελέγξαμε το κέντρο. Εκεί είχαμε υπεροπλία και κερδίσαμε όλες τις μάχες. Τα αποτελέσματα συνήθως κρίνονται στον χώρο του κέντρου και νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα ήμασταν καλύτεροι και για αυτό πήραμε το αποτέλεσμα αυτό.
Για τον Φορτούνη μίλησα και την περασμένη εβδομάδα. Θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα. Είναι γρήγορος, δυνατός παίζει σε πολλές θέσεις και το σημαντικότερο είναι ότι έχει ποδοσφαιρικό θράσος. Θεωρώ ότι αν κρατήσει αυτό το μυαλό, πολύ γρήγορα θα υπάρξουν προτάσεις από μεγάλες ομάδες”.