Η υπόσχεση του Μιραλάς
H επίσκεψη του 8άχρονου Πετράκη στην προπόνηση του Ρέντη που έφτιαξε ακόμη περισσότερο το κλίμα εν όψει ντέρμπι και η υπόσχεση του Μιραλάς. Ποια 11άδα δοκίμασε στο διπλό ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Έκανε μια ευχή… Να μπορέσει για μια μέρα να βρεθεί στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Να παρακολουθήσει την προπόνηση του Ολυμπιακού. Να γνωρίσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους ποδοσφαιριστές. Μέσω του μη κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού οργανισμού Make a wish, λοιπόν η πιο μεγάλη επιθυμία του έγινε πράξη.
Και ο 8άχρονος Πετράκης ήταν το πρόσωπο της ημέρας στο στρατόπεδο των πρωταθλητών. Παραμονή του ντέρμπι, το χαμόγελο του πιτσιρικά και η αγάπη του για τον Ολυμπιακό, πραγματικά έκλεψαν την παράσταση, έγιναν το επίκεντρο της συζήτησης και έφτιαξαν ακόμη περισσότερο το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας.Μάλιστα, ο μικρός μπορεί να είναι και το Σάββατο ένα από τα πρόσωπα του ντέρμπι. Έστω και έμμεσα.
Πως; Ζήτησε από τον Κέβιν Μιραλάς, να σκοράρει. Και ο Βέλγος του υποσχέθηκε πως αν το καταφέρει, θα του αφιερώσει το γκολ και θα του στείλει σαν (ένα ακόμη) δώρο την φανέλα που θα φορέσει στο Ολυμπιακό στάδιο. Θα γίνει πράξη και αυτή η επιθυμία του μικρού; Θα φανεί σε κάτι λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες πλέον. Ο Μιραλάς πάντως στην 11άδα του Ολυμπιακού, εννοείτε πως θα είναι κανονικά.
Ο Βέλγος που και στην τελευταία προπόνηση δοκιμάστηκε στο αριστερό άκρο της Ερυθρόλευκης επίθεσης. Αν είχε εκπλήξεις αυτή η τελευταία δοκιμή; Ναι μπορεί να το πει κανείς και έτσι. Διότι αυτή τη φορά ο Μακούν δεν ήταν με τους βασικούς (για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα), όπως (αναμενόμενα) δεν ήταν και ο Μέλμπεργκ. Τι δοκίμασε ο κόουτς του Ολυμπιακού; Κοστάνσο κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα τους: Μοντέστο (δεξιά), Αβραάμ, Μαρκάνο, Χολέμπας. Δύο κεντρικά χαφ τους Ορμπάιθ-Ιμπαγάσα. Αριστερά στην επίθεση τον Μιραλάς, απέναντι τον Αμπντούν. Τον Φουστέρ στη γνωστή του θέση πίσω από τον φορ και βέβαια στην κορυφή τον Τζιμπούρ.
Στην αποστολή του Ολυμπιακού για το σαββατιάτικο παιχνίδι είναι και οι: Μέγερι, Χαβίτο (ως -και- εναλλακτική λύση για το δεξί άκρο της άμυνας!), Μέλμπεργκ, Φετφατζίδης, Μόνχε,Μακούν και Πάντελιτς. Στο Ολυμπιακό στάδιο πάντως θα βρεθούν τουλάχιστον είκοσι παίκτες της ομάδας. Και αυτό διότι τόσο ο Φραν Γέστε όσο και ο Γιάννης Ζαραδούκας ζήτησαν να ακολουθήσουν την αποστολή. Δεν αποκλείεται μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου (για όσους δεν είναι στην αποστολή) αντίστοιχο ενδιαφέρον να εκφράσουν και άλλοι.
* Συνολικά 1330 θα είναι οι φίλαθλοι της Ντόρτμουντ που θα βρεθούν την Τετάρτη στο γήπεδο Καραϊσκάκης. Ο αριθμός “κλείδωσε”την Παρασκευή σε επικοινωνία που υπήρχε μεταξύ των εκπροσώπων των δύο ομάδων.
*Ο Διονύσης Δελλής θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες του contra.gr το Σάββατο στις 12:00 για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο.