Ανοικτό παράθυρο από Πατέρα για μεταγραφές: “Ό,τι πει ο προπονητής και ο Αντωνίου”
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλαος Πατέρας, μίλησε για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, αναφερόμενος παράλληλα και στις αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών, στο περιθώριο της συνεδρίασης του νέου ΔΣ της ΠΑΕ, το απόγευμα της Τρίτης.
Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά, ο κ. Πατέρας ξεκαθάρισε πως θα περιμένει την επιστροφή της ομάδας από την Ελβετία προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, τονίζοντας: “Περιμένουμε να γυρίσει πίσω η ομάδα και θα συζητήσουμε με τον προπονητή και τον κ. Αντωνίου για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Μέχρι τότε δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο”.
Ο κ. Πατέρας ερωτήθηκε ακόμη για το αν θα υπάρξει ενίσχυση στην άμυνα, κάτι που αποτελεί αίτημα και των φιλάθλων της ομάδας, απαντώντας σχετικά: “Είμαστε διοίκηση δεν μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα σαν φίλαθλοι, θα κάνουμε ό,τι πει ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής”.
Για το σκέλος των αποχωρήσεων είπε: “Βρισκόμαστε σε θετικό δρόμο και ο κ. Αντωνίου με ενημέρωσε ότι οι παίκτες που θα φύγουν βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με άλλες ομάδες”.
Από εκεί και πέρα είπε ότι συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ, και ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκαν καθημερινά θέματα και διοικητικά ζητήματα, όπως και θέματα του ερασιτέχνη, τονίζοντας σχετικά: “Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στον ερασιτέχνη και θα στηρίξουμε το νέο διοικητικό σχήμα. Θα είμαστε στο πλευρό του νέου προέδρου κ. Κίτσιου και περιμένουμε εικόνα από κάθε τμήμα προκειμένου να αναζητήσουμε χορηγούς με στόχο την εξυγίανση του ερασιτέχνη”.
Αναφερόμενος τέλος στην φραστική επίθεση από μερίδα οπαδών στο πρόσωπο του Ανδρέα Βγενόπουλου, υποστήριξε: “Είμαστε αντίθετοι σε επιθέσεις κατά μετόχων της ΠΑΕ. Αυτά είναι απαράδεκτα και τα καταδικάζουμε. Ο κ. Βγενόπουλος, ο κ. Γιαννακόπουλος και ο κ. Βαρδινογιάννης είναι μεγάλα κεφάλαια για τον Παναθηναϊκό και στο μέλλον θα χρειαστούμε τη βοήθεια τους”.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για το ΔΣ και τον Ερασιτέχνη:
“Συγκροτήθηκε νωρίτερα σε σώμα το νέο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, όπως αυτό είχε εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση της 30 Ιουνίου. Πρόεδρος του ΔΣ παραμένει ο κ. Νικόλας Δ. Πατέρας και αντιπρόεδροι οι κ.κ. Αντώνης Αντωνιάδης και Ιωάννης Βεκρής.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα ακόλουθα: Αργύρης Μήτσου, Νίκος Γ. Βαρδινογιάννης, Νίκος Θ. Βαρδινογιάννης, Ευάγγελος Σαμαράς, Δημήτρης Σκιάνης, Ιάκωβος Γεωργάνας, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, Εμμανουήλ Πενθερουδάκης, Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Δημήτριος Χατζής, Γιώργος Προυσανίδης, Παύλος Γιαννακόπουλος, Μιχαήλ Ζολώτας, Ιωάννης Ξυλάς, Παναγιώτης Δάβαρης, Αδαμάντιος Πολέμης και Αθανάσιος Γιαννακόπουλος.
Πέραν της συγκρότησης σε σώμα συζητήθηκαν διάφορα εσωτερικά θέματα, μεταξύ των οποίων ήταν και οι εξελίξεις στον Ερασιτέχνη. Η ΠΑΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές και θα στηρίξει το νέο διοικητικό σχήμα στην προσπάθεια που καταβάλει με κυρίαρχο στόχο την αποτύπωση της παρούσας κατάστασης και των αναγκών των τμημάτων ώστε να επιτευχθεί οικονομική εξυγίανση.
Στο πλαίσιο αυτό, προσωπικές επιθέσεις κατά μετόχων της ΠΑΕ, όπως αυτές που παρατηρηθήκαν χθες, είναι αντίθετες σε κάθε ενωτικό εγχείρημα. Κοιτάζουμε μπροστά και είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι μέτοχοι της ΠΑΕ θα αντιμετωπίζονται με το σεβασμό που τους αρμόζει”.