Μεταγραφικός οργασμός και “απουσία” Τότι στη Ρόμα
Ο Ιανουάριος μπορεί να απέχει αρκετά, αλλά οι ομάδες έχουν αρχίσει να κάνουν τα μεταγραφικά τους πλάνα. Η Ρόμα προσπαθεί να γεμίσει το ρόστερ της, με τον Αμάουρι της Παλέρμο και τον Εμανούελσον του Άγιαξ να αποτελούν στόχους των "τζιαλορόσι".
Ρόμα προσπαθεί να γεμίσει το ρόστερ της, με τον Αμάουρι της Παλέρμο και τον Εμανούελσον του Άγιαξ να αποτελούν στόχους των “τζιαλορόσι”.
Όσον αφορά την περίπτωση του Βραζιλιάνου επιθετικού των Σικελών ο εκπρόσωπος του παίκτη, Μαριάνο Γκριμάλντι, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μετακόμισης του στο “Ολίμπικο” και τόνισε: “Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις. Ελπίζω να κλείσει η συμφωνία, θα είναι πολύ υπερήφανος αν ο παίκτης μου μετακομίσει στη Ρόμα. Ο Αμάουρι μπορεί να παίξει ως πρώτος ή δεύτερος επιθετικός και με τον Τότι έχουν καλή σχέση όταν βρέθηκαν μαζί σε μία κλινική αποθεραπείας και του είπε να μεταγραφεί στη Ρόμα”, είπε ο Γκριμαλντί, τονίζοντας παράλληλα πως και ο Καφού έχει μιλήσει στον Αμάουρι για το κλίμα που επικρατεί στους “τζιαλορόσι”.
Θέση για τη συγκεκριμένη φημολογία πήρε άμεσα ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, ο οποίος είπε πως ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τους Σικελούς ως το 2011, ενώ τόνισε πως όποιος θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του θα πρέπει να ανταμείψει την παρούσα ομάδα του με 25 εκ. ευρώ.
Στο στόχαστρο των “τζιαλορόσι” φαίνεται όμως ότι έχει μπει και ο Ούμπι Εμανούελσον του Άγιαξ. Ο Ολλανδός αριστερός αμυντικός δεν χρειάστηκε τον εκπρόσωπο του για να μιλήσει για τις επαφές του με τη Ρόμα, αναφέροντας: ” Δεν με εκπλήσσει που επανήλθαν για εμένα. Πλησίασαν τον εκπρόσωπο μου, Μπράιαν Μπρέκλεεφ και του είπαν ότι το καλοκαίρι θα πλήρωναν 8 εκ. ευρώ. Ωστόσο, η μεταγραφή ήταν απίθανη, αφού ο τεχνικός διευθυντής, Μάρτιν Φαν Χέελ, απαγόρευσε άλλες μετακινήσεις, έπειτα από τις αποχωρήσεις των Σνάιντερ, Μπάμπελ. Η Ρόμα είναι μεγάλη ομάδα και θα ήθελα σίγουρα να παίξω γι’ αυτή”, δήλωσε ο Εμανούελσον στην “De Telegraaf”.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι “τζιαλορόσι” παίζουν κόντρα στη Νάπολι, το ερχόμενο Σάββατο, ωστόσο ίσως το κάνουν χωρίς τον Φραντσέσκο Τότι. Ο αρχηγός της ομάδας είναι κουρασμένος από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις των Ρωμαίων και αν απουσιάσει τότε ο Σπαλέτι θα έχει ένα πολύ μεγάλο “πονοκέφαλο”, αφού και ο Σιμόνε Περότα είναι εκτός “μάχης”.