Η κλήρωση της Ευρωλίγκα (videos)
Στο χέρι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι να δείξουν κατά πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η κλήρωση της Ευρωλίγκα που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη. Ελληνικός εμφύλιος στα προκριματικά μεταξύ Αμαρουσίου και Αρη. Στο Παρίσι το φάιναλ-φορ. Ολοι οι όμιλοι. Ο Ντούσκο Boυγιόσεβιτς μιλάει στο contra.gr. (videos).
H ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει. Η κλήρωση έγινε, η κληρωτίδα έκανε τα… παιχνίδια της και οι δύο “αιώνιοι” έμαθαν τους αντιπάλους τους. Αντικειμενικά, ο Παναθηναϊκός θα δυσκολευτεί από τη Ρεάλ του Ετόρε Μεσίνα και ο Ολυμπιακός από την ενισχυμένη Εφές Πίλσεν. Υποκειμενικά, και οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν τα φόντα να… κάνουν περίπατο.
Συνοπτικά οι όμιλοι:
Α’Ομιλος:
Μπαρτσελόνα, Σιένα, Τσιμπόνα, Φενέρ/Ούλκερ, Ζαλγκίρις, Βιλερμπάν
Β’Ομιλος:
Ολυμπιακός
, Παρτιζάν, Μάλαγα, Εφές, Λιέτουβος, Νικητής Προκριματικού Ορλεάν – Σαρλερουά και Μπένετον – Βεντσπιλς
Γ’Ομιλος:
ΤΣΣΚΑ, Ταού, Μακάμπι, Ρόμα, Ολίμπια, Νικητής Προκριματικού Άλμπα Β. – Λε Μαν και Μαρούσι – Άρης
Δ’Ομιλος:
Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μ., Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Πρόκομ, Κίμκι, Όλντεμπουργκ
Αναλυτικά:
1. Ορλεάν-Σαρλερουά
2. Μπενετόν Τρεβίζο-Βέντσπιλς
3. Αλμπα Βερολίνου-Λε Μαν
4. Μαρούσι-Αρης
Επόμενη φάση
Νικητής 1 – Νικητής 2
Νικητής 3 – Νικητής 4
Της κλήρωσης προηγήθηκαν βραβεύσεις και ομιλίες, με τον
Ζόρντι Μπερτομέου να τονίζει μεταξύ άλλων:
“Για δεύτερη σερί χρονιά η ULEB κι η FIBA συνδιοργανώνουν την κλήρωση. Είναι μια απόδειξη ότι όλοι οι φορείς κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή, διότι μιλάμε για τη νέα Ευρωλίγκα. Όλοι καταλαβαίνουν ότι η νέα Ευρωλίγκα είναι καλύτερη από τη διοργάνωση που αφήσαμε πίσω μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους είχαν διαφορετική άποψη, διότι μας βοήθησαν να φτάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι προφανές ότι υπάρχουν δυσκολίες. Η οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει το μπάσκετ και θα συνεχίσει και στο μέλλον. Για αυτό έχουμε προσθέσει μεγαλύτερες εγγυήσεις για όλους. Μόνο ενωμένοι θα γίνουμε δυνατοί. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Φέτος η Ευρωλίγκα είναι μια σταθερή λίγκα, με σχέδιο και πλάνο, που προσφέρει περισσότερα στους φιλάθλους, στους χορηγούς και στις ομάδες”.
Στο Παρίσι το φάιναλ φορ
Στο πλαίσιο της κλήρωσης, ο Ζόρντι Μπερτομέου ανακοίνωσε ότι το φάιναλ-φορ της διοργάνωσης θα λάβει χώρα στις 7, 8 και 9 Μαΐου στο “Παλέ Ντε Μπερσί” στο Παρίσι, όπως είχε γνωστοποιήσει με σχετικό ρεπορτάζ το contra.gr από την Τρίτη.
Το videoclip του περσινού ημιτελικού:
Το videoclip του περσινού τελικού:
Η βράβευση του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς της Παρτιζάν
Το απρόοπτο με το… μπαλάκι
Η κλήρωση του Αμαρουσίου με τον Αρη
Στιγμές από την κλήρωση