Εθνική (Ε): Φουλ για τελικό με θρίαμβο επί της Αργεντινής
Πλώρη για μετάλλιο έβαλε η Εθνική ομάδα των Εφήβων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας, αφού προκρίθηκε στην τετράδα. Οι διεθνείς μας έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και επικράτησαν με 86-60 της Αργεντινής στον πρώτο προημιτελικό της ημέρας. Ο Κασελάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ μας με 20 πόντους, αλλά η άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου χάρισε στην ομάδα μας το ροζ φύλλο αγώνα. Επόμενος αντίπαλος η Αυστραλία.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε με 25-17 στο πρώτο δεκάλεπτο και 41-32 στο ημίχρονο, με τρίποντο του Σλούκα 19’’ πριν τη λήξη. Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι ανάγκασε τον προπονητή της Αργεντινής να κρατήσει τους δύο καλύτερους παίκτες του ( Νόσενταλ και Χουάν Φερνάντεζ) για ελάχιστο χρονικό διάστημα στον αγώνα.
με 79-73 της Γαλλίας και θα είναι η αντίπαλος μας στον ημιτελικό. Με τους “boomers” είχαμε παίξει φιλικό στο τουρνουά της
Μελβούρνης (27/06) και είχαμε γνωρίσει βαριά ήττα με 96-74.
Το “πάρτι” άρχισε στο τέλος της 3ης περιόδου, όταν ένα τρίποντο του Παπαντωνίου και άλλο ένα από τον Παππά, σε νεκρό χρόνο, έκαναν το σκορ 59-42 και ουσιαστικά όλα τελείωσαν για τον Γιώργο Βλασσόπουλο και τους παίκτες του. Στην τελευταία περίοδο οι διεθνείς μας έκαναν το καθήκον τους και έφθασαν με άνεση στο τελικό 86-60.
Εκτός από τους 20 πόντους ο Κασελάκης είχε ακόμα 8 ριμπάουντ, ο Παπανικολάου πρόσθεσε 17 πόντους, ενώ ο Γεωργάκης 11, έχοντας και έξι “σκουπίδια”. Οι αντίπαλοι μας έκαναν συνολικά 21 λάθη και σούταραν μόλις με 32%.
Στο δρόμο για τον τελικό και τη στέψη μας ως παγκόσμιοι πρωταθλητές θα βρεθούν οι Αυστραλοί. Όπως και να έχει στις 09:15 (ET 1) του πρωινού του Σαββάτου (11/07) θα γίνει το πρώτο τζάμπολ στο δρόμο για το χρυσό. Και πάλι μπράβο στα παιδιά, τα οποία μας κάνουν να θυμόμαστε ημέρες 1995, όταν η Εθνική Εφήβων αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου μέσα στο ΟΑΚΑ.
Τα δεκάλεπτα: 25-17, 41-32, 59-42, 86-60
Ελλάδα: Παπαντωνίου 3, Κατσιβέλης 2, Αγγελόπουλος 2, Μάντζαρης 7, Παπανικολάου 17, Γεωργάκης 11, Σλούκας 5, Γιάνκοβιτς 9, Παππάς 10, Κασελάκης 20
Αργεντινή: Γκάινορ 5, Φερνάντεζ 4, Γκλίνμπεργκ 4, Κορτές 7, Νόσενταλ 9, Ορλιέτι 2, Γκονζάλεζ 6, Μπάριος 10, Λαπροβιτόλα 5, Ράσιο 8