Έκαναν το 2-0 Σιένα και Αβελίνο
Η Φορτιτούντο έφτασε πολύ κοντά στην έκπληξη αλλά η Σιένα δεν την άφησε να χαρεί. Μία νίκη απέχει από την ημιτελική φάση και η Αβελίνο.
Η
Φορτιτούντο έφτασε πολύ κοντά στην έκπληξη αλλά η
Σιένα δεν την άφησε να χαρεί. Οι πρωταθλητές νίκησαν
72-69 στην Μπολόνια, έκαναν το 2-0 στη σειρά των προημιτελικών και πλέον επιστρέφοντας στην έδρας τους έχουν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν μια και καλή με την πάλαι ποτέ δύναμη του ιταλικού μπάσκετ.
Ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ συνέχισε την αποδοτική δουλειά του στα πλέι-οφ, ενώ οι Θόρτον και ΜακΙντάιρ σκόραραν μαζί 25 πόντους στηρίζοντας τον Λιθουανό πάουερ φόργουορντ. Ο μέχρι πέρσι παίκτης της Σιένα, ο Τζόζεφ Φορτέ, και ο Όσκαρ Τόρες είχαν από 15 πόντους για τη Φορτιτούντο.
Μία νίκη απέχει από την ημιτελική φάση και η Αβελίνο. Οι Κυπελλούχοι δεν άφησαν περιθώρια στην Κάπο ντ’ Ορλάντο και χάρη στο εκτός έδρας 96-86 διπλασίασαν τις επιτυχίες τους. Το δίδυμο των Σμιθ και Γκριν πέτυχε παραπάνω από το 50% των πόντων της Αβελίνο, σημειώνοντας 29 και 27 πόντους αντίστοιχα.
Στα άλλα δύο ζευγάρια προέκυψε ισοπαλία (1-1). Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μοντεγκρανάρο νικώντας 101-73 (ο Γκαλινάρι είχε 27 πόντους και 8 ριμπάουντ), ενώ η Καντού έκανε την έκπληξη και επικρατώντας 75-73 της Ρόμα μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.